Tréner Weiss: Na štadiónoch chceme vítať iba slušných ľudí

Tréner Weiss.
Tréner Weiss. (Autor: TASR)
Sportnet|20. okt 2021 o 17:46

Tréner Slovana Bratislava sa prvýkrát vyjadril k incidentu v Trnave.

BRATISLAVA. Jeho tím získal do tabuľky tri body, ale radšej by oslavoval víťazstvo za iných okolností. K predčasne ukončenému nedeľňajšiemu derby Trnava - Slovan sa prvýkrát vyjadril aj tréner bratislavského tímu Vladimír Weiss. 

"Príliš sme to nerozoberali, stalo sa, čo sa stať nemalo. Ako človek a tréner vždy budem proti násiliu na štadiónoch. Bolo to zlé, má to zlú odozvu aj medzi ľuďmi.

Vždy chceme privítať na krásnych nových štadiónoch slušných ľudí," povedal tréner Weiss na tlačovej konferencii pred štvrtkovým zápasom proti Lincolnu v Európskej konferenčnej lige.

"Aj títo skalní fanúšikovia by sa mali správať slušne. Bolo to niečo hrozné," dodal a povedal, že k téme sa viac nechce vyjadrovať.

Športová rivalita tradičných súperov sa po menej ako štvrťhodine zvrhla na potýčky medzi chuligánmi, ktorí vybehli na trávnik trnavského Štadióna Antona Malatinského a bili sa medzi sebou.

Výtržníci opustili ihrisko po asi piatich minútach boja, po ktorom zostal ležať na zemi jeden z nich. Po čase zo sektora bratislavského Slovana začala znova lietať pyrotechnika na západnú tribúnu. Následne vstúpili do sektoru priaznivcov hostí policajní ťažkoodenci a vytlačili ich mimo štadióna.

Hra bola ďalej prerušená, hráči sa nachádzali v kabínach a diskutovalo sa o budúcnosti zápasu. Hlavný rozhodca napokon prišiel na ihrisko a gestom ukázal, že v dueli sa nebude pokračovať.

O osude zápasu sa rozhodlo v stredu. Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK) skontumovalo nedohratý zápas 11. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava výsledkom 0:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Tréner Weiss: Na štadiónoch chceme vítať iba slušných ľudí