13.07.2022 12:15
11. etapa
Albertville > Col du Granon
151,7 km
sport-ground-additional-data
hornatý
Jonas Vingegaard
Jumbo - Visma

VIDEO: Rozhodujúci útok celej Tour? Vingegaard zničil Pogačara

Jonas Vingegaard po životnom víťazstve na Tour de France 2022.
Jonas Vingegaard po životnom víťazstve na Tour de France 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. júl 2022 o 20:20

Pozrite si zostrih 11. etapy Tour de France 2022.

COL DU GRANON. "Od začiatku sa bude jazdiť naplno a o to viac to bude zaujímavejšie aj pre divákov," hovoril o 11. etape komentátor Štěpán Straka.

Jeho slová sa naplnili a stúpania Col du Télégraphe, Col du Galibier a Col du Granon ponúkli vynikajúcu reklamu na Tour de France i cyklistiku samotnú.

Holandský tím Jumbo-Visma prišiel a jasnou taktikou. Ďaleko pred cieľom chcel unaviť Tadeja Pogačara a na konci dňa ho pripraviť o žltý dres.

A tento plán dokonale vyšiel. Hoci pred samotnou Tour bol za lídra tímu pasovaný Primož Roglič, lepšiu kondíciu ukázal mladý Dán Jonas Vingegaard.

VIDEO: Zostrih 11. etapy na Tour de France 2022

Druhý muž vlaňajšej Tour de France ani raz nestratil kontakt s Tadejom Pogačarom a necelých päť kilometrov pred cieľom sa odhodlal k útoku.

Pogačar v tom momente už nemal síl a len sa pozeral, ako mu jeho súper uniká. Napokon na neho v náročnom stúpaní stratil takmer tri minúty.

Mnohí si kladú otázku, či to bol rozhodujúci moment celej Tour. Vingegaard má solídny náskok, ale dvojnásobný šampión to nenechá len tak. "Nevzdávam sa. Budem bojovať do poslednej chvíle," povedal Pogačar.

Pozrite si zostrih 11. etapy na Tour de France 2022.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»VIDEO: Rozhodujúci útok celej Tour? Vingegaard zničil Pogačara