13.07.2022 12:15
11. etapa
Albertville > Col du Granon
151,7 km
sport-ground-additional-data
hornatý
Jonas Vingegaard
Jumbo - Visma

Pogačarov tím trápi covid. Majka jazdí napriek pozitívnemu testu

Tadej Pogačar v žltom drese pre lídra Tour de France 2022.
Tadej Pogačar v žltom drese pre lídra Tour de France 2022. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|13. júl 2022 o 06:30

Tadej Pogačar je naďalej lídrom Tour de France 2022.

BRATISLAVA. Jeho tímový kolega Brandon McNulty o ňom povedal, že takého silného ho ešte nevidel. Faktom je, že Tadej Pogačar zvládol prvý súťažný blok na Tour de France na jednotku. 

Dosiahol dve víťazstvá, útočil v náročnej etape po dlažobných kockách a súperom dal jasne najavo, že si prišiel po zavŕšenie hetriku.

Napriek tomu sa zdá, že pozícia dvojnásobného držiteľa žltého dresu nie je taká suverénna, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Slovinskému pretekárovi a celému tímu UAE Emirates komplikuje situáciu koronavírus. To, že pred ôsmou etapou musel odstúpiť Nór Vegard Stake Laengen bola nepochybne nepríjemnosť, ale nie katastrofa.

Oveľa vážnejšia je smerom k náročným kopcovitým etapám strata Georga Bennetta a otáznik visí aj na Rafalom Majkom. Obaja mali pozitívny test.

No kým Bennett musel na Tour skončiť, Poliak pokračuje. Jeho test ukázal zatiaľ nízke hodnoty vírusu, preto zatiaľ môže pokračovať.

"Je to na nič. Stratili sme silné motory. Pri oboch bolo riziko väčšie, pretože koronavírus predtým nemali. Je mi ich ľúto a aj ich veľmi mrzí, že nie sú v tíme.

Udržujeme si však morálku na vysokej úrovni, sme motivovaní a budeme bojovať až do konca," povedal Pogačar po utorňajšej etape.

Tlak mohli preniesť na Boru

Vzhľadom na citeľné oslabenie prichádzal v desiatej etape do úvahy scenár, že sa UAE Emirates dobrovoľne vzdá žltého dresu.

Tlak by tým preniesol na súperov. Tímoví kolegovia Pogačara by nemuseli tvrdo pracovať na kontrolovaní vývoja etapy a mohli šetriť sily.

Nahrávala tomu aj situácia v úniku, kde bol Lennard Kämna. Zároveň však bol favoritom etapy, na čo nakoniec doplatil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Pogačarov tím trápi covid. Majka jazdí napriek pozitívnemu testu