Tony Martin a Luke Rowe boli vylúčení z Tour de France 2019

Cyklistika (ilustračný obrázok).
Cyklistika (ilustračný obrázok). (Autor: TASR)
TASR|24. júl 2019 o 21:31

Medzi jazdcami došlo k potýčke.

GAP. Nemecký cyklista Tony Martin predčasne končí na 106. ročníku pretekov Tour de France.

"Tridsaťštyriročného jazdca a Brita Lukeho Rowa z tímu Ineos vylúčila jury po skončení 17. etapy za nešportové správanie," informuje agentúra dpa.

Martin ohrozil Rowa 20 kilometrov pred cieľom riskantným manévrom.

Dvadsaťdeväťročný Brit potom slovne napadol štvornásobného majstra sveta v časovke z tímu Jumbo-Visma a okrem gest prišlo aj k fyzickému kontaktu oboch aktérov.

Rozhodnutie o vylúčení padlo dve hodiny po skončení stredajšej etapy.

„Myslím si, že ste všetci videli, čo sa stalo. Proste sme obaja bojovali, ale nebolo to vážne, stalo sa to asi 14 km pred cieľom.

Posledné kilometre sme odjazdili spoločne, vôbec sme si neuvedomili, že sme urobili niečo zlé. Podali sme si ruky. Trest bol pre nás šokom, musím sa s tým zmieriť," povedal Rowe o incidente podľa webu cyklonews.sk.

Vylúčenie rozhodilo aj Dava Brailsforda, športového riaditeľa tímu Ineos:„Rozhodli sa vylúčiť Tonyho a Lukea, čo je veľmi kruté. Ak si pozriete video, nie je pochýb o tom, že Tony to zasekol do Lukea.

Ten bojoval o svoju pozíciu, nič viac. Takéto veci vidíte počas väčšiny etáp, takže je to celkom prísne. Možno ‚žltá karta’ by bola vhodnejšia, ale ‚červená karta’ mi pripadá dosť krutá, podľa mňa.“

Tour de France 2019
Tour de France 2019 (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Tony Martin a Luke Rowe boli vylúčení z Tour de France 2019