Najväčšie prekvapenie? Šéfuje mu žena a pokoril Slovan, Trnavu aj Žilinu

Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - Nitra.
Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - Nitra. (Autor: SITA)
Pavol Spál|1. nov 2020 o 22:29

Zaujali obaja mladí reprezentanti.

VIDEO: Zostrih zápasu (počkajte, kým sa prehrá reklama)

BRATISLAVA. Zdvihol ruky nad hlavu a ospravedlňoval sa. Dvadsaťjedenročný Bosniak Alen Mustafič strelil svoj prvý gól v drese Nitry, ale neoslavoval ho.

„Je to divné, Slovan je môj tím. Ale som rád, že som dal gól,“ priznal pre médiá v mixóne. V lete Mustafič podpísal so Slovanom Bratislava kontrakt na štyri roky, ale okamžite odišiel na ročné hosťovanie do Nitry.

A práve futbalisti Nitry v 12. kole Fortuna ligy senzačne vyhrali na pôde Slovana 1:0 vďaka zásahu Mustafiča.

Kto si pred zápasom stavil na triumf hostí, mohol vyhrať až 17-násobok. Nitra pritom v prvom kole tejto sezóny na domácej pôde dostala od Slovana debakel 0:5.

„Som rád, že dal prvý gól práve proti Slovanu. Veľmi dobre pracuje, je to dobrý chlapec. Chce sa posúvať a myslím si, že v Nitre sa mu to podarí,“ hovoril o Mustafičovi tréner hostí Gergely Geri.

Majster prehral prvýkrát v novej aréne

Slovan nevyužil šancu predbehnúť lídra z Dunajskej Stredy a ostal na druhom mieste tabuľky. Nitra na štvrtom mieste je prekvapením súťaže.

V tejto sezóne už vyhrala na pôde Žiliny 2:1 i Trnavy 2:0.

Až doteraz platilo, že Slovan v novej aréne na Tehelnom poli v slovenskej lige neprehráva. Až prišla Nitra.

TOP momentky zo zápasu Slovan Bratislava - Nitra: fotogaléria

1.11.2020

„Som veľmi šťastný, že sme vyhrali na Slovane, nestáva sa to každý víkend a už vôbec nie nám,“ cituje Geriho TASR.

Mladí Nitrania viackrát zaskočili úradujúceho majstra rýchlym prechodom do útoku.

Nitra triumfovala nad Slovanom po viac ako desiatich rokoch a osemnástich zápasoch. Na pôde najslávnejšieho klubu na Slovensku uspela v najvyššej súťaži dokonca po 40 rokoch.

Hrdinom bol brankár Šípoš

„Toto víťazstvo patrí celej Nitre, celému realizačnému tímu a športovému riaditeľovi Ivanovi Galádovi. Verím, že nás to povzbudí do ďalšej práce,“ tešil sa Geri.

Slovan sklamal najmä v prvom polčase. V druhom výkon zlepšil, ale premárnil niekoľko veľkých šancí. „To, čo sme si povedali, sme dodržali, podržal nás aj brankár,“ naznačil tréner Nitry.

Mužom zápasu bol Dávid Šípoš.

„Pocity sú fantastické. Na Slovane v lige už dávno nikto nevyhral. Veľmi si to vážime,“ povedal Šípoš. "Sme veľmi vďačný za toto víťazstvo. Ukázalo nám, že máme na to hrať aj s takým veľkým mužstvom ako Slovan," pokračoval Šípoš.

Dvadsaťdvaročný brankár Nitry predviedol niekoľko skvelých zákrokov.

Weiss chválil Šípoša

A zneškodnil aj veľkú šancu Vladimíra Weissa.

"Pogratuloval mne a aj chalanom za super výkon. Povedal mi, že sme hrali veľmi dobre a že som mal dobre zákroky," tešil sa Šípoš z pochvaly najväčšej hviezdy Slovana.

"Weiss sa ma tiež pýtal, že ako som mu zneškodnil jeho šancu. Že či rukou alebo hlavou. Odpovedal som mu, že mi reflexívne vyletela ruka, do ktorej ma trafil. Je super, že takýto hráč aj po prehratom zápase bol veľmi priateľský a pogratuloval nám," dodal brankár Nitry.

Ďalším hrdinom zápas bol Marián Chobot, ktorý vymyslel gólovú akciu. Najskôr vyviezol loptu, naznačil strelu a oklamal defenzívu Slovana.

Autor gólu Mustafič mal už potom ľahkú prácu.

Reprezentanti do 21 rokov

Šípoš a Chobot spolu vyrastali v Topoľčanoch. Sú rovesníci a spolu pôsobia aj v reprezentácii do 21 rokov.

Obaja sú považovaní za najžiadanejších nitrianskych hráčov na prestupovom trhu.

Zaujímavosťou je, že majiteľom FC Nitra od jesene už nie je muž. Klubu vládne žena. Erika Karová je podnikateľkou v energetike a riaditeľkou ŠK BCF Dukla Banská Bystrica.

Podľa MY Nitra je so 67 percentami akcií majoritnou majiteľkou klubu.

Slovan si zaslúžil facku, tvrdil Pauschek

Slovan a Nitra, to je aj súboj dvoch rozdielnych filozofií. Kým v drese Slovana dominovali legionári v pomere 8:3, v základnej zostave Nitry mali prevahu slovenskí hráči v pomere 9:2.

Slovan pokračuje v sezóne v rozpačitých výkonoch, nevyhral druhý zápas za sebou.

„Prerušili sme sériu víťazstiev, ale už od prvej minúty to z našej strany nebolo dobré. Hráčom chýbala komunikácia, nebolo to úplne dobré,“ hodnotil tréner Darko Milanič, ktorý bol ešte minulý týždeň pozitívny na Covid-19.

„Asi sme si zaslúžili takúto facku, aby sme sa prebrali,“ priznal obranca Slovana Lukáš Pauschek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Najväčšie prekvapenie? Šéfuje mu žena a pokoril Slovan, Trnavu aj Žilinu