Prešla iba päť bránok. Vlhovej šanca na medailu sa rýchlo rozplynula

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|16. feb 2021 o 10:45

Doplatila na prílišnú agresivitu.

CORTINA D'AMPEZZO. Po zisku striebornej medaily v alpskej kombinácii patrila slovenská lyžiarka Petra Vlhová k najväčším favoritkám aj v utorňajšom paralelnom obrovskom slalome. 

Jej šance na ďalší medailový úspech z majstrovstiev sveta sa však rozplynuli príliš skoro, už krátko po začiatku kvalifikácie. 

Do nej vstúpila Slovenka v červenej dráhe s číslom jeden, pričom jej súperkou bola Talianka Marta Bassinová. Vlhová mala dobrý štart a úvodné bránky prešla prakticky zhodne so svojou rivalkou. 

Ako vždy išla naplno, bola agresívna a rýchla. Tentokrát však doplatila na skutočnosť, že v paralelných pretekoch sú bránky od seba výrazne bližšie.

Po prejazde piatou bránkou sa 25-ročná Vlhová nevošla do tej nasledujúcej a preteky sa pre ňu predčasne skončili. 

"Bohužiaľ, dnes to nevyšlo. Vypadla som hneď v kvalifikácii. Trošku ma zradil materiál, ale taký je šport. Aspoň si trošku oddýchnem a pripravím sa na obrovský slalom," uviedla v krátkom videu na svojom instagrame.  

Napokon bola jednou zo šiestich pretekárok, ktoré neprišli do cieľa. 

V talianskej Cortine d'Ampezzo bude mať ešte dve šance na zisk cenného kovu. Vo štvrtok sa predstaví v obrovskom slalome a v sobotu ju čaká slalom. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Prešla iba päť bránok. Vlhovej šanca na medailu sa rýchlo rozplynula