VIDEO: Materiál akoby nefungoval. Vlhová spustila sériu vypadnutí

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. mar 2023 o 10:10

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 1. kole obrovského slalomu v Soldeu.

SOLDEU. Sezóna Petry Vlhovej sa skončila o pár hodín skôr, ako sa očakávalo. Nie po druhom, ale už po prvom kole obrovského slalomu v Soldeu.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša spravila chybu v spodnej časti trate a vypadla. Majsterka sveta z tejto disciplíny (2019) naposledy vypadla v prvom kole obrovského slalomu na záver minulej sezóny v Lenzerheide.

Nebola však jedinou pretekárkou, ktorá si neporadila s nástrahami trate.

Prvú jazdu nedokončili ani Talianka Federica Brignoneová či Švédka Sara Hectorová. Tie sa vydali na trať hneď po slovenskej reprezentantke.

"Sneh nedával spätnú väzbu. Materiál akoby nefungoval. Pretekárky sa v každej bráne zosunuli o kúsok nadol a neskôr išli do ďalšieho oblúku.

V tom prípade je ľahšie sa postaviť na vnútornú lyžu, ale je tu riziko, že lyžiarka spadne," komentovala vypadnutia pretekárok expertka Eva Kurfürstová. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu v Soldeu

Vlhová sa vypadnutím v nedeľňajších pretekoch pripravila o šancu zabojovať o druhé miesto v poradí Svetového pohára. To získa Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, hoci podstatnú časť svojej jazdy išla len s jednou paličkou.

Slovenka v tejto sezóne dosiahla dve víťazstvá, keď v januári ovládla slalom v rakúskom Flachau a v sobotu zvíťazila rovnako v slalome v Soldeu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: Materiál akoby nefungoval. Vlhová spustila sériu vypadnutí