Sagan vyhral inak ako zvyčajne a pripravil súperovi najťažšiu prehru v kariére

Slovenský cyklista Peter Sagan (uprostred) sa teší na pódiu na nedeľňajšom 80. ročníku flámskej klasiky Gent – Wevelgem.
Slovenský cyklista Peter Sagan (uprostred) sa teší na pódiu na nedeľňajšom 80. ročníku flámskej klasiky Gent – Wevelgem. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|25. mar 2018 o 22:00

Peter Sagan vyhral klasiku Gent - Wevelgem tretíkrát v kariére.

BRATISLAVA. V záveroch mnohých pretekov privádza Peter Sagan súperov do zúfalstva. Vidieť to bolo i na minuloročných majstrovstvách sveta v Bergene, kde ho počas celých pretekov nebolo vidieť.

Vo finiši napriek tomu dokázal zvíťaziť.

Zvyčajne sa v závere radšej chytí zadného kolesa niektorého z favoritov, než by sa zbesilo hnal za triumfom. Na nedeľňajších pretekoch Gent - Wevelgem to bolo inak.

Sagan z početnej záverečnej skupiny vyštartoval ako prvý a súperi sa ho snažili dohnať. Chytili ho však až za cieľovou páskou.

Frustrovaný Talian Elia Viviani, ktorý do poslednej chvíle veril vo víťazstvo, iba nahnevane udrel do riadidiel. Skončil druhý.

"Šprint je vždy lotéria. Cítil som sa výborne, vedel som, že mám nohy. Bolo to iné Gent - Wevelgem ako ktorékoľvek, ktoré som doteraz išiel. Nebolo to také šialené ako minulé roky, napriek tomu sme šli nesmierne rýchlo," hovoril Sagan pre web svojho tímu Bora-Hansgrohe.

Viviani psychicky nezvládol prehru

Väčšina fanúšikov a kamier sledovala v cieli víťazného Sagana, pozornosť však pútal aj niekto iný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan vyhral inak ako zvyčajne a pripravil súperovi najťažšiu prehru v kariére