Zavesil zo štyridsiatich metrov. Do rodnej dediny poslal špeciálny odkaz

Miroslav Marko v súboji o loptu.
Miroslav Marko v súboji o loptu. (Autor: archív - MM)
Ivan Mriška|11. aug 2021 o 11:01

Chynorany zdolali Kanianku v piatej lige Sever ZsFZ 2:0.

KANIANKA / CHYNORANY. Získal odrazenú loptu a videl, že brankár stojí vysoko.

Futbalista ŠC Chynorany Miroslav Marko strelil proti FK Junior Kanianka nádherný gól. Už v 2. minúte rozvlnil sieť zo štyridsiatich metrov.

„Od prvej sekundy bol brankár vybehnutý, preto som neváhal vystreliť. Som šťastný, že to konečne zachytila kamera, pretože to bol asi desiaty takýto gól v mojej kariére,“ tešil sa futbalista Chynorian Miroslav Marko.

Skóroval aj z polovice

Gól venuje svojej priateľke a všetkým fanúšikom futbalu.

„V mojej rodnej dedine Nadlice som sa dostal do unikátneho klubu chválenkárov. Rád by som sa teda pochválil týmto zásahom a pozdravujem všetkých členov bývalého klubu,“ odkázal.

Podobný kúsok sa mu naposledy podarilo streliť v prípravnom zápase proti Klátovej Novej Vsi. „Vtedy sa mi podarilo skórovať z vlastnej polovice,“ pousmial sa.

Nováčik súťaže z Chynorian sa v prvom kole piatej ligy Sever tešil z víťazstva 2:0. Na Markov gól nadviazal v 29. minúte Lukáš Rajnoha.

„Nahlas si dávame malé ambície, no v tichosti každý túži po čo najvyššej priečke. Chceme sa prezentovať futbalom, ktorý vráti fanúšika v Chynoranoch na tribúny. Dedina s takou bohatou futbalovou históriou si zaslúži hrať čo najvyššie,“ myslí si.

Padol aj u vás pekný gól? Dajte nám o ňom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Sú výborná partia

Miroslav Marko si v minulosti zahral aj za FK Tempo Partizánske či FK Spartak Bánovce nad Bebravou. V Chynoranoch chce fanúšikov baviť svojou hrou a byť oporou mužstva na ihrisku i mimo neho.

„Taká partia, aká je v Chynoranoch, nie je snáď nikde. Všetci hráme bez nároku na honorár, čo je v dnešnej dobe unikát. Všade naokolo sú, ako sa hovorí, mužstvá postavené na vode a to nie je cesta, ktorou sa chceme uberať,“ uviedol.

Okrem spoluhráčov a fanúšikov chváli funkcionárov ŠC.

„Nesmiem zabudnúť na perfektného človeka, výborného trénera, ktorý mal ťažkú úlohu nahradiť môjho učiteľa, bývalého ligového futbalistu Martina Mikulu.

Všetci v klube sme kamaráti, každý môže každému zavolať aj o polnoci. Sme si nápomocní, súdržní a o tom je futbal na dedine,“ uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zavesil zo štyridsiatich metrov. Do rodnej dediny poslal špeciálny odkaz