Efektná zadovka, parádny gól. Venujem ho manželke, tešil sa strelec

Ján Maník.
Ján Maník. (Autor: archív hráča)
Ivan Mriška|24. aug 2021 o 12:13

Po zápase ho mrzeli stratené body.

HÔRKA. Prízemná lopta do šestnástky, efektná zadovka. Futbalista TJ Baník Hôrka Ján Maník strelil na pôde Spišského Štiavnika v šiestej lige Podtatranského futbalového zväzu parádny gól.

„Pár takýchto gólov sa mi už streliť podarilo. Brankár stál na prednej žrdi a ak by som zakončoval priamo, trafil by som jeho. Snažil som sa to preto dať na druhú žrď a našťastie mi to vyšlo. Pretože inak by ste mi nevolali,“ smial sa po zápase Maník.

Maník: Máme dobré mužstvo 

Gól venuje celej kabíne. „Ale hlavne svojej manželke. Ďakujem zaň aj kolegom z polície. Že mi vychádzajú v ústrety a môžem v nedeľu chodiť na futbal,“ dodal.

Pekný zásah ho tešil, no mrzela ho prehra 1:4. „Škoda. Upravoval som na 1:2, a tak sme chceli vyrovnať. Otvorili sme hru, čo však súper využil a strelil nám ďalšie dva góly.

Nevadí, ideme ďalej. Máme dobré, mladé mužstvo. Verím, že skončíme do tretieho miesta tabuľky,“ povedal o ambíciách malého klubu.

Išiel domov

Ján Maník v minulosti hrával tretiu ligu za FK Poprad, dnes sa baví futbalom v Hôrke, odkiaľ pochádzajú jeho rodičia.

„Presťahoval som sa domov a hrám tu s bratrancami. Naskakujem však už len na pár minút, predsa, mám 34 rokov. Som tiež asistentom trénera, takže pozornosť sústredím týmto smerom. Priestor dávame mladým,“ uviedol.

Oproti tretej lige vidí v dedinskom futbale rozdiel v kvalite. Aj v šiestej najvyššej súťaži sa však podľa neho hrajú dobré zápasy.

„Pôsobí tu veľa talentovaných futbalistov, treba sa len vyvarovať chýb z nerozvážnosti. Trúfnem si povedať, že naša šiesta liga sa vyrovná piatej. Potešilo by ma, keby sa trénovalo vo vyššom počte a potom to určite pôjde,“ uzavrel Ján Maník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Efektná zadovka, parádny gól. Venujem ho manželke, tešil sa strelec