Usporiadatelia kopali na zemi fanúšika. Klub dostal najvyššiu pokutu v sezóne

Neprimeraný zásah usporiadateľov v českej Fortuna lige.
Neprimeraný zásah usporiadateľov v českej Fortuna lige. (Autor: Twitter / Fotbal Turist)
Ivan Mriška|11. máj 2023 o 21:45

Vyjadrenia klubu z Českých Budějovíc sa nezakladajú na pravde.

BRATISLAVA. Koncom apríla obehli Českom nechutné zábery, na ktorých usporiadatelia na zemi bili fanúšika. Udialo sa to v zápase České Budějovice – Jablonec.

Zásah služby vyvolalo správanie fanúšika Jablonca, ktorý vytrhol sedačku a pokúsil sa ju vhodiť na ihrisko. Konanie usporiadateľov však vedenie ligy označilo za neprimerané.

Zaplatia 350-tisíc korún

Disciplinárna komisia Ligovej futbalovej asociácie udelila českobudějovickému klubu pokutu 350-tisíc korún, teda takmer 15-tisíc eur.

„Zásah členov bezpečnostnej agentúry proti hosťujúcim priaznivcom bol úplne neprimeraný a neadekvátne agresívny. Disciplinárka potrestala Dynamo najvyššou pokutou v tejto sezóne.

Jablonec musí za drobné výtržnosti svojich priaznivcov, ktorí na zápas dorazili v podnapitom stave, zaplatiť 20-tisíc korún,“ vyplýva z úradnej správy vedenia súťaže.

Komisia sa incidentom zaoberala štrnásť dní. Pred týždňom od oboch klubov dostala dôkazové materiály a verdikt vyniesla až na štvrtkovom zasadnutí.

„Domáci tvrdili, že incidentu predchádzali výtržnosti jabloneckých fanúšikov. Hosťujúci priaznivci sa podľa Dynama neúspešne pokúšali dostať na štadión zadarmo a vydávali sa za zamestnancov Severočechov.

Jeden z priaznivcov vo svojom sektore v 32. minúte vytrhol sedačku a hodil ju k ihrisku, zastavila ju ale ochranná sieť. Rovnaký muž podľa Juhočechov zaútočil na obsluhu stánku s občerstvením a členmi ochranky,“ informuje isport.cz

Vyjadrenia domácich nie sú pravdivé

Kamerové záznamy a výpovede svedkov dokázali, že vyjadrenia klubu z Českých Budějovíc sa nezakladajú na pravde.

„Disciplinárna komisia nazhromaždila veľké množstvo dokumentov a kamerových záznamov zo štadióna.

V kombinácii s vypočutím zástupcov oboch klubov mala dostatočné dôkazné materiály na to, aby mohla spoľahlivo rekonštruovať dianie okolo zásahu usporiadateľskej služby aj všetky udalosti, ktoré zásahu predchádzali a ktoré nasledovali,“ uviedol predseda Disciplniárnej komisie Richard Baček.

„Konflikt bol podľa mienky komisie vyvolaný neadekvátne agresívnym správaním bezpečnostnej agentúry po tom, čo jeden z jabloneckých fanúšikov vhodil uvoľnený sedák do ochrannej siete.

Úplne bezprecedentný postup členov bezpečnostnej agentúry pokračoval aj v útrobách štadióna rovnako ako mimo areálu štadióna v prípade zásahu proti dvom vyvedeným fanúšikom Jablonca,“ podotkol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Usporiadatelia kopali na zemi fanúšika. Klub dostal najvyššiu pokutu v sezóne