VIDEO: Usporiadatelia na zemi bili fanúšika. Nepochopiteľný exces, hnevá sa vedenie ligy

Usporiadatelia bijú fanúšika Jablonca.
Usporiadatelia bijú fanúšika Jablonca. (Autor: Za čárou - Twitter)
Ivan Mriška|24. apr 2023 o 23:08

Divák mal údajne vytrhnúť sedačku na tribúne.

BRATISLAVA. Českom koluje video, na ktorom usporiadatelia v presile bijú fanúšika. Zábery sú zo zápasu Fortuna ligy České Budějovice – Jablonec.

Zásah služby malo vyvolať správanie fanúšika Jablonca, ktorý údajne vytrhol sedačku a pokúsil sa ju vhodiť na ihrisko.

„Prípadom sa bude zaoberať polícia,“ informujú české médiá.

VIDEO: Bezpečnostná služba bije fanúšika Jablonca

Bezpečnostní pracovníci fanúšika ťahali po zemi a bili ho päsťami. Násilnosti sprevádzali hrubé vulgarizmy.

„Klub nesúhlasí s agresivitou zo strany usporiadateľskej služby a odsudzuje správanie jej zamestnancov na stretnutí v Českých Budějoviciach,“ uviedol Jablonec vo vyhlásení na svojich webových stránkach.

Do Českých Budějovíc prišlo približne dvadsať fanúšikov z Jablonca. K ich konfliktu s usporiadateľskou službou došlo už pred nahraním spomínaného videa.

„Konflikt vyústil do fyzického napadnutia niekoľkých našich priaznivcov. Na vykonanie neprimeraného zásahu boli ešte počas stretnutia prítomnými zástupcami klubu upozornení hlavný usporiadateľ stretnutia a technický delegát Ligovej futbalovej asociácie (LFA),“ dodáva.

Jablonec fyzické napadnutie odsúdil a poznamenal, že ak sa nejaký fanúšik previní proti poriadku, mal by byť vyvedený kultivovaným spôsobom. Na záver upozornil na zarážajúci prístup hlavného usporiadateľa, ktorý k celej situácii mal veľmi vlažný postoj a postup pracovníkov bezpečnostnej agentúry schvaľoval.

Klub z Českých Budějovíc sa k incidentu vyjadril len stručne. Záležitosť vraj interne vyšetrí s agentúrou, ktorá usporiadateľskú službu zastrešuje a o výsledku bude verejnosť informovať.

Ligová asociácia, ktorá v Česku riadi dve najvyššie futbalové profesionálne súťaže, potvrdila, že jej technický delegát konflikt zaznamenal. Riešiť sa bude na štvrtkovom zasadnutí disciplinárnej komisie.

„Vedenie súťaže je presvedčené a pevne dúfa, že sa incidentom budú zaoberať aj orgány činné v trestnom konaní, pretože z doposiaľ poskytnutých informácií ide o nepochopiteľný exces. Takéto správanie členov usporiadateľskej služby na futbalové štadióny nepatrí a veríme, že sa v budúcnosti nebude opakovať,“ uvádza vedenie súťaže.

České Budějovice zdolali Jablonec vysoko 5:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»VIDEO: Usporiadatelia na zemi bili fanúšika. Nepochopiteľný exces, hnevá sa vedenie ligy