V Česku hovoria o kontroverznom góle. Napíšte to, žiadal tréner Vrba

Hráči Plzne oslavujú gól.
Hráči Plzne oslavujú gól. (Autor: FC Viktoria Plzeň/ facebook)
Ivan Mriška|24. apr 2023 o 10:30

Systém VAR nebol využitý.

PLZEŇ. Futbalisti Plzne zdolali doma posledný Zlín 4:0 a upevnili si tretie miesto v českej Fortuna lige. Zároveň sa tak priblížili k dvojici pražských S.

Výsledok hovorí o jasnej záležitosti favorita. Všetko však mohlo byť inak. Prvý gól Lukáša Hejdu mal totiž padnúť z postavenia mimo hry.

„Gólová akcia nahnevala zlínsku striedačku. Tréner Pavel Vrba si to s rozhodcom vysvetľoval ešte cestou do kabín. Pred faulom na Sýkoru totiž stál za zlínskou defenzívou Vydra, čo arbiter prehliadol.

VAR už sa po prerušení akcie k následnému gólu vrátiť nemohol,“ o kontroverznom góle informuje český isport.blesk.cz

VIDEO: Zostrih zo zápasu Viktoria Plzeň - Zlín

Zlín po prehre v Doosan Arene stráca na predposledné Pardubice tri body. Do konca súťaže zostávajú len dve kolá.

„Rozhodca to videl nejako, ja som to videl nejako. Ak to bol gól z ofsajdu, napíšte to. Vy viete asi najlepšie, ako to bolo,“ hovoril po zápase už zmierený tréner Zlína Pavel Vrba.

„Bolo nás na ihrisku viac, čo sme to reklamovali. Ak ofsajd bol, už s tým nešlo nič robiť. Ale na tú štandardku sme sa pripraviť mohli,“ dodal zlínsky kapitán Václav Procházka.

Po výhre má Plzeň nad Bohemians Praha náskok jedenásť bodov.

„Sme radi, že sme stretnutie výsledkovo zvládli a neboli to nervy až do konca, ako to v poslednej dobe bývalo zvykom. Druhý gól nás definitívne upokojil.

Celý zápas sme mali relatívne pod kontrolou, súpera sme nepúšťali do šancí a dali sme štyri góly. V stretnutí sa stalo množstvo pozitívnych vecí,“ hodnotil plzenský kouč Michal Bílek.

V stredu nastúpi Plzeň na Letnej proti Sparte Praha a zápas môže veľa napovedať o zisku titulu v Česku.

„Jednoznačne to bude kľúčový zápas. Ukáže, ako sa bude vyvíjať zvyšok ligy. Ak na Sparte vyhráme, sme znova v hre o najvyššie priečky. Pokiaľ nie, už je takmer nemožné ligu vyhrať. Verím tomu, že to zvládneme,“ dodal Bílek.

Tabuľka českej Fortuna ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»V Česku hovoria o kontroverznom góle. Napíšte to, žiadal tréner Vrba