VIDEO: Arsenal prekvapivo končí. Dostal gól takmer z polovice ihriska

Futbalisti Arsenali počas rozstrelu.
Futbalisti Arsenali počas rozstrelu. (Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|17. mar 2023 o 10:35

Sporting Lisabon vyhral v Londýne na penalty.

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu nepodali svoj tradičný výkon. V súboji s portugalským Sportingom Lisabon hrali miestami laxne. A na to doplatili.

V osemfinále prehrali po pokutových kopoch 1:2 a s Európskou ligou sa rozlúčili.

Favorit išiel v 19. minúte do vedenia, keď sa presadil Granit Xhaka. V 62. minúte však takmer z polovice preloboval brankára Aarona Ramsdaleho Portugalčan Pedro Goncalves. A o víťazovi museli rozhodnúť pokutové kopy.

„Videl som, že brankár bol mimo. Všetko dopadlo perfektne,“ pre SIC hodnotil stredopoliar portugalského tímu Pedro Goncalves.

V rozstrele potvrdil skvelý výkon gólman Sportingu Antonio Adán, ktorý zlikvidoval pokus Gabriela Martinelliho. A zariadil senzáciu na úkor favorita.

„Zaslúžili sme si postúpiť. Za všetko, čo sme sme urobili v oboch zápasov. Vždy sme boli pozadu, ale tím veril dokonca, a to je najdôležitejšie,“ dodal Goncalves.

Arsenal na trávniku dominoval. Takmer vo všetkých štatistikách.

„Výsledok je jediná vec, na ktorej záleží. Musíte zatlieskať tomu, ako hrali moji hráči. Ako sa postavili po inkasovaní gólu, ktorý sme si nezaslúžili. Predĺženie bolo pre nás ťažké, boli sme radi, že sme sa dostali k penaltám. Som nesmierne hrdý na svoje mužstvo. Na to, čo sme dokázali,“ po zápase vravel tréner Sportingu Rúben Amorim.

Arsenal sa po vypadnutí môže sústrediť na Premier League, kde má veľkú šancu na zisk titulu. Jedenásť kôl pred koncom má pred Manchestrom City päťbodový náskok.

„Je to pre nás obrovská rana. Boli chvíle, keď sme neboli na našej úrovni a rozdávali sme každú loptu. Súper bol dobrý v napádaní, my sme nevyvíjali dostatočný tlak na loptu. Musíme sa postaviť a ísť ďalej,“ pre BT Sport povedal tréner Arsenalu Mikel Arteta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»VIDEO: Arsenal prekvapivo končí. Dostal gól takmer z polovice ihriska