VIDEO: Na súperov majú dobrú taktiku. Góly dávajú z výkopu

Ivan Mriška|2. sep 2020 o 10:40

Horkosť prehry neokúsili 20 zápasov po sebe. Pripisujú to výbornej partii, ktorá sa stretáva aj mimo tréningov a zápasov.

VLKOVÁ. Na čele siedmej ligy Podtatranského futbalového zväzu je tím FO Vlková.

Tím s najmenším ihriskom v okrese sa presadzuje zaujímavým spôsobom. Góly strieľa z výkopu brankára, ktorý na jeden dotyk zakončuje útočník do siete.

„Ľudia sa smejú, ale verte či nie, každý piatok to trénujeme. Nebol to náš prvý takýto gól, špecializujeme sa na to,“ smeje sa brankár Vlkovej Andrej Janovský.

Oslávili s pálenkou

Naposledy sa gólom na jeden dotyk presadili pri výhre 7:0 v Spišských Hanušovciach.

„Väčšinou chodím autom, ale teraz som nebol, tak sme to oslávili s dobrou pálenkou. Mali sme aj oslávencov. U nás sa stále niečo zapíja, prvý gól v nových dresoch, gól do nových hlbokých sietí. Pri sviatkoch je fľaša do kabíny povinnosťou,“ ďalej prezradil.

Jednoduchý dedinský futbal odkopni čo najďalej slávi vo Vlkoveh úspech, veď horkosť prehry futbalisti z malej obce pri Poprade neokúsili 20 zápasov.

„Osemnásť výhier a dve remízy. Prekopávanie praktizujeme najmä doma, ale občas sa to podarí aj vonku. Doma máme také malé ihrisko, že si aj my dávame pozor, aby nás súper neprekopol,“ povedal.

Stávka, aká sa nevidí

Brankár Vlkovej nebol nahladko oholený 14 rokov, a tak so spoluhráčmi z kabíny uzavrel zaujímavú stávku.

„Ak sa nám podarí postúpiť, môžu ma oholiť. Moja súčasná brada má rok a do mája ešte porastie. Žena verí, že sa nám súťaž vyhrať podarí, pretože už teraz hundre, že je dlhá,“ smeje sa.

Vlková je raritou aj v niečom inom. Každý hráč má dres s vlastným menom, čo je na siedmu ligu vzácnosť.

„Škoda, že nám minulú sezónu postup pokazila korona. Verím, že sa nám to teraz podarí a pôjdeme do šiestej ligy. Určite na ňu máme. Horšie by to však bolo s piatou, pretože na tú nestačí naše malé ihrisko. Museli by sme ho rozšíriť minimálne o dva metre. A tam je chránený park. Ale všetko je možné. Máme výborného starostu, fanatika do futbalu, ktorý by nám dal aj modré z neba. Tak uvidíme,“ uzavrel Janovský.

Hrali aj proti legendám Spartaka Trnava

Dajte nám tip

Tento článok vznikol vďaka tipu čitateľa Futbalnetu. Ak ste zažili pekné gólové momenty, zaujímavé akcie, či kuriózne situácie na futbalových trávnikoch, dajte nám o nich vedieť na info@sportnet.sk. Ďakujeme!



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Na súperov majú dobrú taktiku. Góly dávajú z výkopu