Cristiano Ronaldo ostal v šoku. Krajan z ManUnited ho takmer odignoroval

Cristiano Ronaldo na tréningu.
Cristiano Ronaldo na tréningu. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|15. nov 2022 o 17:42

Ovplyvní situácia z klubu aj náladu v kabíne Portugalska?

LISABON, DAUHA. Pred šestnástimi rokmi bojovali na majstrovstvách sveta v Nemecku o medailu. V roku 2016 sa stali európskymi šampiónmi.

Futbalisti Portugalska budú mať na mundiale v Katare tie najvyššie ciele. Zrejme posledný raz sa medzi svetovou špičkou predstaví aj Cristiano Ronaldo.

Do tímu však neprichádza v ideálnom rozpoložení. V Manchester United nemá dobré vzťahy s novým trénerom Erikom ten Hagom a nie je stotožnený so situáciou v klube.

Krátko pred turnajom poskytol exkluzívny rozhovor britskému novinárovi Piersovi Morganovi z TalkTV, v ktorom svojho súčasného zamestnávateľa podrobil ostrej kritike.

Teraz sa v kabíne Portugalska Ronaldo prvýkrát stretol spolu s klubovým spoluhráčom Brunom Fernandesom.

A ich privítanie o mnohom napovedá...

VIDEO: Hráči Portugalska na MS Katar 2022

Kedysi výborní priatelia sa nezvítali vrelým objatím ako obvykle. Ani zďaleka.

Bruno len chladne prešiel vedľa Ronalda a namiesto pozdravu si odkladal veci. Cristiano mu síce okamžite podal ruku, ale klubový spoluhráč ho takmer odignoroval a adresoval mu iba zopár slov.

Tie Ronalda prekvapili a zostal stáť ako obarený. Zjavne nečakal, že veci z klubu môžu ovplyvniť náladu aj v reprezentačnej kabíne.

VIDEO: Cristiano Ronaldo a Bruno Fernandes pred MS Katar 2022

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty sa už pred sezónou snažil o prestup do iného tímu, ktorý hrá aj prestížnu Ligu majstrov. Vedenie anglického klubu však o odchode svojej najväčšej hviezdy nechcelo ani počuť.

Ronaldo si zrejme aj kontroverzným rozhovorom snaží vynútiť si odchod z klubu, v ktorom je dlhodobo nespokojný.

Zahraničné médiá si všimli, že konflikt medzi Portugalčanmi nevyhasol ani príchodom na ihrisko. Bruno sa na svojho hviezdneho spoluhráča údajne počas celého tréningu ani len nepozrel.

Cristiano Ronaldo sa skúšal kontaktovať aj s Joaom Cancelom, no ani hráč z konkurenčného Manchester City nechcel komunikovať za chrbtami svojich spoluhráčov.

„Sme na to zvyknutí. Nie je to prvýkrát, čo prišiel do reprezentácie po problémoch v klube. Výhodou je, že keď hráme za Portugalsko, neriešime nič iné, všetko ide bokom,“ vyjadril sa za kabínu pre agentúru DPA Joao Mário.

VIDEO: Cristiano Ronaldo a Bruno Fernandes na tréningu

Cristiano Ronaldo bude môcť ako prvý hráč skórovať na piatich rôznych šampionátoch. Jeho spoluhráči ho napriek prvým videám vnímajú ako dôležitú súčasť tímu.

„Myslím si, že bude pre nás veľmi dôležitý počas zápasov na MS,“ dodal Joao Mário.

Portugalsko začne šampionát zápasom proti Ghane, v ktorej nominácii nechýba ani Osman Bukari, nedávno hráč AS Trenčín. V skupine H hrajú aj Uruguaj a Južná Kórea.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Cristiano Ronaldo ostal v šoku. Krajan z ManUnited ho takmer odignoroval