„Vejmluva, Knedlík, Poštár.“ Krištofič reaguje na Vémolovu kritiku

Karlos Vémola a Samuel Krištofič sa doberajú od roku 2018.
Karlos Vémola a Samuel Krištofič sa doberajú od roku 2018. (Zdroj: Oktagon MMA/YouTube)
Adrián Mečiar|22. jún 2021 o 12:37

Krištofič stojí za svojím tímovým kolegom.

TRNAVA. „Najotrasnejší zápas večera. To, čo Buday predviedol, bola katastrofa.“

Týmito slovami hodnotil Karlos Vémola duel Slováka Martina Budaya, ktorý získal v sobotu titul ťažkej váhy Oktagonu.

Vémola ďalej v rozhovore pre iSport.cz prirovnal nového šampióna k psovi, ktorý nehryzie.

Avizoval, že keď získa opasok strednej váhy, preskočí poloťažkú divíziu a vyrazí za Budayovým opaskom až do najťažšej váhy.

Hoci na tieto vyjadrenia zatiaľ nereagoval samotný Buday, odpoveď Vémolovi poslal jeho tímový kolega z trnavského Spartakus Fight Gymu.

Krištofičova reakcia

Samuel "Pirát" Krištofič má s Vémolom istú minulosť. Niekoľko rokov sa navzájom doberajú.

Teraz ho Vémola očividne nahneval kritikou na adresu Budaya. Krištofič svojho tímového kolegu pochválil, pričom prezradil, že dokonca musel zápasiť so sebazaprením.

„Musím sa Maťka zastať. On je taký skromný chalan, nikde, ani na tlačovej konferencii o tom nehovoril, ale odpálil si lakeť a už na rozcvičke s tým mal veľké problémy,“ uviedol Krištofič.

Krištofič okrem zranenia pripomenul aj ďalšie okolnosti, ktoré vytvárali na slovenskú jednotku ťažkej váhy výrazný tlak. Buday sa má na jeseň predstaviť v Contender Series, kde zabojuje o zmluvu s UFC.

Kvôli tejto príležitosti musel bezpodmienečne zdolať Mindu. Inak by prišiel o účasť v Contender Series.

„Napriek tomu to bravúrne zvládol, súpera knokautoval,“ chválil Krištofič tímového kolegu. „Vejmluva, kedy si ty niekoho knokautoval? Nikdy. A nikdy ani neknokautuješ.

Vejmluvovi by som odporúčil, aby sa nenavážal do môjho brata v zbroji a radšej sa sústredil na seba. Nech na Štvanici naváži vôbec 84-ku, pretože vieme, aké má problémy navážiť, knedlík.“

Rivalita ožíva

Vraví sa, že stará láska nehrdzavie. To zjavne rovnako platí o rivalite.

Karlos Vémola a Samuel Krištofič si vymieňajú odkazy od roku 2018. Už vtedy sa začalo aktívne hovoriť o ich súboji, ktorý sme doteraz nevideli.

Prekážkou bola pôvodne skutočnosť, že obaja pôsobili v inej organizácii. Takého niečoho sa viac obávať nemusíme, keďže dnes sú súčasťou Oktagon MMA.

Potenciálnych súperov nedelí ani váhová kategória. Krištofič v posledných dvoch zápasoch dokázal, že mu stále sedí aj stredná váha, v ktorej Vémola opätovne loví titul.

O opasok Vémolu v marci pripravila nesplnená váha. Túto chybu chce odčiniť na pražskej Štvanici, kde sa stretne s Poliakom Naruszczkom.

Podľa Krištofiča to však nie je pre Vémolu dostatočne kvalitný test. Preto má pre neho vlastnú výzvu.

„Knedlička, nevymýšľaj. Doniesli ti boxera, dobre, tak poraz boxera. A potom sa môžeme stretnúť o titul a konečne budeš môcť ukázať, aký si frajer. A doručiť to, čo doručuješ, ty poštár.“

Bojíš sa, že ťa Viktor zasadí ako cibuľku do zeme.

O jeden titul Vémola prišiel, no onedlho ho bude môcť znova získať do svojich rúk. Súčasne pritom netají ďalšie ambície.

Viackrát spomenul scenár, podľa ktorého prejde do ťažkej váhy a bude zápasiť s Budayom. 

Za týmito plánmi sa ale podľa Krištofiča skrýva čosi iné. 

„V každom prípade, menej vrav a viac sa poť, aby si navážil. Všetci vieme, prečo chceš preskočiť poloťažkú váhu. Bojíš sa, že ťa Viktor (Pešta) zasadí ako cibuľku do zeme.

A do ťažkej váhy by si chcel ísť bojovať o titul vďaka čomu? Stále rozprávaš o zásluhách, kto si čo zaslúži, nezaslúži. Nemôžeš zápasiť o titul len preto, že máš hlavu ako televízor.

Získaj titul s Naruszczkom, to by ti malo celkom sedieť. A potom si vezmem ten titul od teba,“ dodal Krištofič.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»„Vejmluva, Knedlík, Poštár.“ Krištofič reaguje na Vémolovu kritiku