Vémola kritizuje šampióna Budaya: To, čo predviedol, bola katastrofa

Vémolovi sa výkon šampióna nepáčil.
Vémolovi sa výkon šampióna nepáčil. (Zdroj: Oktagon MMA/ Karlos Vémola)
Dávid Lukáč|21. jún 2021 o 16:02

Karlos Vémola reaguje na víťazstvo Martina Budaya.

BRNO. Čerstvý šampión ťažkej váhy organizácie Oktagon MMA, Slovák Martin Buday (8-1), si ešte nestihol svoj titul ani poriadne užiť, a už musí čeliť kritike.

Jeho výkon v zápase s Poliakom Kamilom Mindom (7-2) sa nepozdával Karlosovi Vémolovi. Slovenského bojovníka prirovnal k psovi, ktorý nehryzie.

„Najotrasnejší zápas večera. To, čo Buday predviedol, bola katastrofa. Nechcem sa k tomu teraz úplne vyjadrovať, pretože ma čaká titulový súboj vo váhe do 84 kilogramov, a to je moja absolútna priorita.

Musím urobiť váhu a zvíťaziť. Ale potom by som sa vôbec nebál preskočiť poloťažkú váhu a ísť si pre titul do ťažkej váhy.

Celý život hovorím, že na veľkosti psa nezáleží, záleží na tom, ako hryzie. A Buday v tomto boji nemal vôbec žiadne zuby,“ povedal pre iSport.cz Karlos Vémola, ktorý súboj priamo v hale sledoval.

Bývalý šampión Budayovi gratuluje

Na rozdiel od Vémolu, niekdajší šampión ťažkej váhy Oktagon MMA Michal Martínek Budayové víťazstvo ocenil.

„Gratulácia novému šampiónovi. Vyhral dôležitý zápas po dvojročnej pauze a určite to musel mať v hlave. Takže to podľa mňa bolo pre neho náročné víťazstvo. Psychicky teraz pôjde hore,“ prezradil český bojovník, ktorý momentálne pôsobí v organizácii ACA.

Buday na tlačovej konferencii po turnaji prezradil, že plán bol nepúšťať sa s Mindom do prestreliek. V závere prvého kola už cítil, že je súper unavenejší, a to bola aj jeho taktika, vyšťaviť ho a prebrať iniciatívu.

To sa mu nakoniec aj podarilo, keď zápas zvrátil vo svoj prospech presne trafeným tvrdým úderom, ktorým Mindovi zlomil nos.

Novopečený šampión sa teraz bude pripravovať na svoj októbrový súboj v Dana White's Contender Series, kde zabojuje o kontrakt s UFC proti Brazílčanovi Hugovi Cunhovi (6-0). Zverenec Attilu Végha plánuje vycestovať aj na tréningový kemp do USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vémola kritizuje šampióna Budaya: To, čo predviedol, bola katastrofa