Van Avermaet dostal ospravedlnenie za incident s motorkou

Belgičan Greg van Avermaet (vpravo) štartoval aj na tohtoročnej Tour de France. V špurte 13. etapy zdolal Slováka Petra Sagana.
Belgičan Greg van Avermaet (vpravo) štartoval aj na tohtoročnej Tour de France. V špurte 13. etapy zdolal Slováka Petra Sagana. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. aug 2015 o 15:03

Van Avermaet kolidoval s motocyklistom v čase svojho útoku a mal triumf na dosah.

LOKEREN. Belgický cyklista Greg van Avermaet dostal písomné ospravedlnenie od organizátorov jednorazových pretekov Clásica San Sebastián po tom, ako mu pri útoku v záverečnom stúpaní zavadila motorka s kameramanom o koleso a jeho šance na víťazstvo sa skončili.

"Dostal som list od usporiadateľov v španielčine. Nerozumiem po španielsky, ale z listu je poznať, že ide o ospravedlnenie," povedal Van Avermaet pre Het Laatste Nieuws.

Tím BMC Racing, za ktorý jazdí 30-ročný belgický špecialista na klasiky, hrozil organizátorom pretekov právnymi krokmi. BMC tiež kritizoval Medzinárodnú cyklistickú úniu za to, že nijako nereagovala na túto udalosť.

Van Avermaet kolidoval s motocyklistom v čase svojho útoku a mal triumf na dosah. Výsledkom nehody bol zlomený rám.

Zrážka motocykla s Gregom van Avermaetom.

"Nič sa nedá robiť. Za víťazstvo alebo druhé miesto by som dostal 80, respektíve 60 bodov do rebríčka UCI. Takto som mimo top 10," dodal Belgičan.

Z víťazstva sa napokon tešil Brit Adam Yates z tímu Orica GreenEdge pred Van Avermaetovým kolegom Philippom Gilbertom.

Informácie pochádzajú z portálu cyclingnews.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Van Avermaet dostal ospravedlnenie za incident s motorkou