Medzičasom prestúpil do Celticu. Disciplinárka potrestala Baya pokutou

Vakoun Issouf Bayo.
Vakoun Issouf Bayo. (Autor: SITA)
SITA|13. jan 2019 o 17:09

K zmene sankcie došlo kvôli prestupu.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) zobrala na vedomie žiadosť Vakouna Issoufa Baya o zmenu disciplinárnej sankcie, uloženej v predchádzajúcom decembrovom uznesení.

Z dôvodu prestupu tohto hráča do zahraničia ju mení na finančnú pokutu 1000 eur podľa článku 17/12 disciplinárneho poriadku.

Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v aktuálnej úradnej správe.

Už bývalý útočník Dunajskej Stredy Bayo, ktorý začiatkom týždňa prestúpil do Celticu Glasgow, mal decembrovým rozhodnutím disciplinárnej komisie SFZ pozastavený výkon športu na tri týždne, s prerušením do začiatku jarnej časti súťažného ročníka 2018/2019.

Dvadsaťdvaročný africký zakončovateľ počas stretnutia 17. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda (hralo sa 1. decembra 2018, výsledok 2:2 - pozn.) udrel súpera rukou nadmernou silou do oblasti krku a hlavy.

DK SFZ následne Baya potrestala spomenutým dištancom na tri týždne.

"Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu upozorňuje futbalové kluby, funkcionárov a hráčov, že v zmysle disciplinárneho poriadku sa prerušujú disciplinárne sankcie udelené v jesennej časti tejto sezóny a prenášajú sa do jarnej časti súťažného ročníka 2018/2019," uvádza oficiálny web SFZ v aktuálnej úradnej správe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Medzičasom prestúpil do Celticu. Disciplinárka potrestala Baya pokutou