V Senci doťahujú príchod Nemčeka, uvažujú o T. Libičovi

SITA|18. júl 2007 o 13:48

SENEC 18. júla (SITA) - Vo futbalovom klube FC Senec intenzívne pracujú na získavaní nových hráčov. Nový kormidelník mužstva od Slnečných jazier Ivan Galád už dávnejšie podmieňoval svoje zotrvanie v Senci ...

SENEC 18. júla (SITA) - Vo futbalovom klube FC Senec intenzívne pracujú na získavaní nových hráčov. Nový kormidelník mužstva od Slnečných jazier Ivan Galád už dávnejšie podmieňoval svoje zotrvanie v Senci príchodom minimálne piatich hotových futbalistov, a tak je teraz v Národnom tréningovom centre (NTC) mimoriadne rušno.

Na skúške v klube spolumajiteľa Jozefa Valoviča, ktorý ešte v minulej sezóne viedol mužstvo z pozície hlavného kouča, boli od konca uplynulého týždňa dvaja Maročania s francúzskymi pasmi. "Obaja sú ešte stále u nás. O jedného z nich máme eminentný záujem, momentálne rokujeme o tom, za akých podmienok by mohol posilniť náš tím. Ide o útočníka, ktorý hrával v druhej francúzskej lige. V prípade druhého Afričana, stredného obrancu, sme neboli spokojní s jeho výkonnosťou," povedal v stredu popoludní pre agentúru SITA tréner Ivan Galád.

Štyridsaťštyriročný rodák z Krupiny ďalej potvrdil, že v Senci privítali na testoch aj dvojicu 19-ročných českých mladíkov Michala Plašila a Mareka Parisa: "Prvý menovaný je mladší brat českého reprezentanta Jaroslava Plašila. Ani jeden z nich však nemá dostatočné skúsenosti, a my práve tie momentálne hľadáme. Devätnásťročných mladíkov tu máme naozaj dosť."

Vedenie ôsmeho tímu uplynulej sezóny Corgoň ligy, ktorý v úvodnom kole nového ročníka najvyššej dlhodobej domácej súťaže Corgoň ligy 2007/08 uhral na pôde MFK Košice cennú a nečakanú bezgólovú remízu, má záujem aj o ďalších futbalistov. "Jeden modelovaný zápas u nás odohral Tomáš Libič z Banskej Bystrice, momentálne uvažujeme o jeho angažovaní. V stredu by sa mal dotiahnuť aj príchod Jána Nemčeka zo Slovana Bratislava, ktorého mi odporučil môj priateľ, tréner Boris Kitka. Na skúške je u nás aj Matej Rožník z Trenčína, ktorý má však do 31. júla platné hosťovanie v Nemšovej," vysvetlil Ivan Galád a ďalej uviedol, že v rovnakej situácii je aj dvojica Michal Drahno a Tomáš Ďurica: "Obaja s nami trénujú a s ich výkonnosťou sme veľmi spokojní. Michalovi však hosťovanie v Močenku končí 31. júla, Tomášovi v tom istom klube dokonca až 31. augusta. Nastúpiť za náš klub by teda mohli až po týchto termínoch, stále však nie sú oficiálne našimi hráčmi."

Stretnutie 2. kola Corgoň ligy 2007/08 odohrajú Senčania na domácej pôde proti FC Nitra, bývalému pôsobisku terajšieho lodivoda Ivana Galáda. A ak v ňom budú úspešní, čaká ich odmena. "V tom prípade pravdepodobne celé mužstvo odcestuje na budúci týždeň na zájazd do Frankfurtu, kde odohráme prípravný zápas proti Maccabi Netanya. Okrem toho sa tam pôjdeme pozrieť na kandidátov na možné posily, ktoré vybavil majiteľ klubu pán Jammer," dodal I.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Senci doťahujú príchod Nemčeka, uvažujú o T. Libičovi