V Nitre začalo prípravu 33 hráčov, medzi nimi aj Andrej Hesek

SITA|7. jan 2008 o 14:19

NITRA 7. januára (SITA) - V pondelok 7. januára sa do zimnej prípravy pred jarnou časťou najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2007/08 zapojili aj futbalisti FC Nitra. Tréner asi najpríjemnejšieho ...

NITRA 7. januára (SITA) - V pondelok 7. januára sa do zimnej prípravy pred jarnou časťou najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2007/08 zapojili aj futbalisti FC Nitra. Tréner asi najpríjemnejšieho prekvapenia jesennej časti CL Pavel Hapal privítal na predpoludňajšom tréningu 33 hráčov, ktorých ešte pred vybehnutím na umelú trávu privítal spolu s predsedom predstavenstva FC Nitra, a. s. Eugenom Árvayom aj odstupujúci generálny manažér Peter Dedík. "Najskôr bol na programe modelovaný zápas, a potom nasledoval 30-minútový beh. Od utorka nastupujeme na dvojfázový tréningový proces," informoval agentúru SITA asistent hlavného trénera Oto Brunegraf.

Okrem futbalistov A a B-mužstva sa do prvej tréningovej jednotke zapojili aj starší dorastenci Arnold Šimonek a Martin Boszorád a navrátilec z hosťovania v Michalovciach Adrián Devečka. Na skúške v aktuálne 4. mužstve corgoňligovej tabuľky je momentálne útočník Karol Pavelka zo Spartaku Vráble. Príchod ďalších hráčov na testovanie závisí na prípadných odchodoch niektorých opôr Nitranov. "Náš cieľ v jarnej časti je jasný - zabojovať o 3. miesto, ktoré nám v poslednom jesennom kole vzala Trnava," uviedol Oto Brunegraf.

Z hráčskeho kádra Nitry je momentálne určite najväčší záujem o útočníka Andreja Heseka (svoj interes dala najavo napríklad Slavia Praha), no ten začal zimnú prípravu so svojimi doterajšími spoluhráčmi. "V týchto podmienkach bude veľmi zložité ho nahradiť, pretože je to kvalitný hráč, ktorý sa presadil aj do reprezentácie. Uvidíme, bol by som rád, keby zostal, ale ak by mal odísť, budem mu želať len to najlepšie. Rovnako ako Seneckému, keď odchádzal do Turecka," povedal pre oficiálnu internetovú stránku klubu šéf realizačného tímu Pavel Hapal.

Nitranov čaká od 13. do 19. januára 2008 kondičné sústredenie v českej Břeclavi, v rámci ktorého zohrajú "Hapalovci" dva prípravné duely proti HFK Olomouc a Opave. Pôvodne bolo naplánované aj herné sústredenie v Turecku (9. - 17. februára), no momentálne to podľa Brunegrafa vyzerá skôr na variant "B", podľa ktorého bude Nitra dolaďovať formu v domácich podmienkach. Generálkou na ligu bude súboj proti poľskému tímu FK Bialsko-Biala v sobotu 23. 2. o 17.30 h na vlastnej pôde.


Prehľad prípravných stretnutí FC Nitra v rámci zimnej prípravy pred jarnou časťou Corgoň ligy 2007/08:

16. 1. o 11.00 h proti HFK Olomouc (ČR, v rámci sústredenia v Břeclavi)

19. 1. o 11.00 h proti Opave (ČR, v rámci sústredenia v Břeclavi)

26. 1. o 13.00 h proti Vasasu Budapešť (Maď., doma)

2. 2. o 11.00 h proti FC Tescoma Zlín (ČR, v Zlatých Moravciach)

5. 2. o 15.00 h proti Ferencvárosu Budapešť (Maď., v Budapešti)

9. 2. o 12.00 h a 14.00 h dvojzápas proti 1. FC Slovácko (ČR, doma)

14. 2. o 14.00 h proti Vítkoviciam (ČR, doma)

17. 2. o 14.00 h proti ŽP Šport Podbrezová (doma)

23. 2. o 17.30 h proti FK Bialsko-Biala (Poľ., doma)


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Nitre začalo prípravu 33 hráčov, medzi nimi aj Andrej Hesek