V Dunajskej Strede lietali sedadlá a zasahovali policajti. Slovan padol

(Autor: SME - Tibor Somogyi)
Sportnet|8. apr 2017 o 17:44

V 16. minúte rozhodca Hrčka prerušil zápas, keďže fanúšikovia hostí neustále hádzali pyrotechniku na trávnik.

DUNAJSKÁ STREDA. Rizikový zápas najvyššej slovenskej futbalovej súťaže medzi Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava opäť poznačili výtržnosti na tribúnach.

Na začiatku súboja najviac rozruchu vyvolali fanúšikovia Slovana, ktorí v prvých minútach hádzali na ihrisko delobuchy.

V 16. minúte hlavný rozhodca Hrčka dokonca zápas prerušil, keďže fanúšikovia hostí s hádzaním pyrotechniky na trávnik neprestávali. Vytrhávali sedadlá a hádzali ich na usporiadateľskú službu. Napokon proti nim zasiahli ťažkoodenci a vyviedli ich zo štadióna.

Správanie sa fanúšikov odsúdil aj skúsený brankár Slovana Ján Mucha. „Bolo to nebezpečné, delobuchy odpaľovali za mojou bránkou, nemôže sa to stávať. Oslabili nás a ostali sme tu na to sami,“ povzdychol si bývalý reprezentačný gólman pre RTVS.

Zápas sledovalo vypredané hľadisko rozostavaného štadióna v Dunajskej Strede, v ktorom bolo vyše 7-tisíc divákov. Súboj vysielala v priamom prenose aj maďarská televízia.

"Mrzí ma, ako sa to skončilo. Naši fanúšikovia prišli v hojnom počte. Atmosféru však môžeme Dunajskej Strede závidieť," vravel útočník Slovana Róbert Vittek

Gól v nadstavenom čase

Potom sa hralo aj na ihrisku, no bez výraznejších príležitostí. Najväčšia šanca prvého polčasu prišla v 41. minúte, keď sa domáci Ljubičič prepracoval do pokutového územia, ale sám pred brankárom Muchom zaváhal. Ešte predtým nevyužil solídnu príležitosť ani Slovan.

V Dunajskej Strede lietali sedadlá, museli zasahovať ťažkoodenci. Pozrite si, ako to vyzeralo: fotogaléria

21.4.2017

Prvých 25 minút druhého polčasu patrilo Dunajskej Strede, ale gólovú šancu si nevypracovala. V 68. minúte po priamom kope hlavičkoval hosťujúci Priskin vedľa. V 75. minúte po priamom kope Davisa mohol nebezpečne hlavičkovať domáci Huk, ale stál v ofsajde.

Dunajská Streda sa dočkala až v nadstavenom čase. Po priamom kope hlavičkoval presne k žrdi Pavol Šafranko a zabezpečil domácim tri body.

Slovan si sťažil boj o titul

„Je to neuveriteľný spôsob víťazstva, gólom v poslednej minúte. Myslím si, že sme boli o gól lepší. Gratulujem hráčom k víťazstvu, vrátili niečo našim fantastickým fanúšikom,“ vravel tréner Dunajskej Stredy Csaba László.

„Z Dunajskej Stredy som si odniesol jediné pozitívum, ktorým bola atmosféra. Som rád, že som ju na Slovensku mohol zažiť a verím, že keď sa u nás dostavia štadión, budeme si ju na Tehelnom poli vychutnávať aj my. Samozrejme, chceme˙tam mať fanúšikov, ktorí nás prídu podporovať a nie robiť problémy. Je mi ľúto, ako to v sobotu dopadlo," reagoval kouč Slovana Ivan Vukomanovič.

"Mali sme aj šance, ale sme ich nevyužili. Súper skóroval po štandardnej situácií a sme sklamaní z výsledku,“ doplnil k zápasu v Dunajskej Strede.

Prehra Slovana znamená opätovné zníženie jeho šancí v boji o majstrovský titul so Žilinou.

Dunajská Streda v jarnej časti Fortuna ligy vyhrala len po druhý raz a v tabuľke zostala na 7. priečke.

Zlaté Moravce nevyhrali od decembra

Futbalisti Zlatých Moraviec na vlastnom ihrisku podľahli hráčom Michaloviec 1: 2. Zemplínčania sa ujali vedenia v 12. min gólom Filipa Serečina.

Domáci odpovedali v 83. min, na 1:1 vyrovnal Tihomir Kostadinov. Hostia napokon získali všetky tri body - v nadstavenom čase rozhodol striedajúci Milan Šimčák, vďaka ktorému Michalovce prerušili päťzápasovú šnúru bez víťazstva.

Naopak, Zlaté Moravce nevyhrali v lige od 3. decembra minulého roku a v tabuľke sú na 10. mieste. Ich sobotňajší súper je po sobote ôsmy.

Zaujímavosťou je, že pre všetkých strelcov duelu išlo o premiérové fortunaligové zásahy v ročníku 2016/2017.

Futbal - Fortuna liga 2016/2017 - 26. kolo - sobota:

FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)

Gól: 90.+ Šafranko. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Ľupták, Davis - Rundič, De Kamps, 7139 divákov

DAC: Slávik - Živkovič, Huk, Šatka, Davis - Ljubičič - Vida (90. Simon), Ľupták (81. Kontár), Alkuku, Pačinda (86. Brašeň) - Šafranko

Slovan: Mucha - Sekulič, Saláta, Rundič, Kubík - Kóňa (65. De Kamps), Savičevič - Oršula (80. De Sa), Soumah, Priskin - Vittek (65. Schet)

Hlasy po zápase:

Csaba László, tréner DAC-u: "Gratulujem súperovi k férovému zápasu. Ďakujem mužstvu, že dodržalo inštrukcie. Je to neuveriteľný spôsob víťazstva, gólom v poslednej minúte. V Bratislave sme jedným gólom prehrali, teraz sa nám to podarilo odplatiť. Myslím si, že sme boli o gól lepší. Gratulujem hráčom za víťazstvo, vrátili niečo našim fantastickým fanúšikom."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Nastúpili sme po ťažkom týždni, keď sme odohrali dva zápasy. Videli sme zaujímavý zápas, chceli sme byť kompaktní, organizovaní. Prvý polčas nepriniesol veľa šancí, v druhom sme chceli veľa zmeniť. Mali sme aj šance, ale sme ich nevyužili. Súper skóroval po štandardnej situácií a sme sklamaní z výsledku. Súperovi gratulujem, bol to pekný zápas v peknej atmosfére."

FC ViOn Zlaté Morave-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

Góly: 83. T. Kostadinov - 12. Serečin, 90.+ Šimčák, ŽK: 87. Pintér (Zlaté Moravce-Vráble), rozhodovali: Mastiš - D. Hrčka, Súkeníková, 687 divákov

Zlaté Moravce-Vráble: Pavel Kováč - M. Pastva, Pintér, Karlík, Chren - Bariš, Mateus de Oliveira Silva - Orávik (46. Machuča), T. Kostadinov, Válovčan (65. E. Ujlaky) - Guilavogui (76. Privat Yao)

Michalovce: P. Macej - Kristi Qose, Kavka, Sipľak, A. Leško (71. Koscelník) - Grič - I. Žofčák, Turík (88. S. Danko), Serečin (72. Šimčák), Vajs - Kushta

Hlasy trénerov:

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Nemám chlapcom čo vyčítať. Hrali sme dobrý futbal, ktorý sa musel divákom páčiť. O výsledku rozhodli dve individuálne chyby Pintéra. Futbal je niekedy krutý, ale ideme ďalej."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Prvý polčas sa hral medzišestnástkový futbal. Domáci nám ponúkli príležitosť, ktorú sme využili. Po zmene strán nás súper pritlačil, bolo cítiť, že sme mali v nohách ťažký pohárový zápas so Slovanom. V závere sa k nám priklonilo aj športové šťastie, ale tak to niekedy chodí, že zápas, ktorý máte vyhrať, nevyhráte a naopak. Dnes to šťastie stálo pri nás."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Dunajskej Strede lietali sedadlá a zasahovali policajti. Slovan padol