V zápase o titul WBC sa dnes predstaví Slovák Michal Plesník

(Zdroj: Tapology)
Daniel Stankovič|23. apr 2021 o 12:52 (aktualizované 23. apr 2021 o 12:53)

Slovenského boxera čaká v Poľsku životný zápas.

GDAŇSK. V poradí tretí duel na podujatiach poľskej Rocky Boxing Night dnes čaká na slovenskú jednotku vo váhe do 91 kilogramov Michala Plesníka (9-4 Box).

Medzi dvanástimi lanami mu súperom o frankofónny titul prestížnej svetovej boxerskej organizácie WBC bude Youri "El Toro" Kalenga (25-6 Box) z Demokratickej republiky Kongo.

Pre Plesníka ide o jeho doposiaľ životný zápas, keďže jeho protivník je v rámci globálneho rebríčka krížovej váhy na tridsiatej štvrtej priečke a vo svojej kariére už zápasil s tými najlepšími.

Slovenský bojovník sa v posledných mesiacoch predviedol vo výbornej fazóne, počas ktorých dokázal poraziť olympionika z Ria 2016 Igora Jakubowskeho a začiatkom roka zvíťazil aj nad Kubáncom Pablom Sanchezom.

Napriek faktu, že duel s Jakubowskim prijal len dva dni pred jeho konaním, ukázal Plesník svoje kvality.
Napriek faktu, že duel s Jakubowskim prijal len dva dni pred jeho konaním, ukázal Plesník svoje kvality. (Zdroj: Rocky Boxing Night)

Na druhej strane posledný súboj Kalengu sa datuje do novembra 2019, kedy dokázal jasne prejsť cez Ermina Avdica.

Titulový duel Kalenga vs. Plesník je hlavným zápasom večera vypísaným na desať kôl, celý galavečer bude vysielať športová stanica Polsat Sport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»V zápase o titul WBC sa dnes predstaví Slovák Michal Plesník