Ruský súboj zvládol lepšie Medvedev, Thiem stratil iba sedem gemov

Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev. (Autor: TASR)
TASR|9. sep 2020 o 23:45

Medvedev súperovi nedaroval ani set.

US Open 2020

Muži - dvojhra - štvrťfinále

Dominic Thiem (Rak.-2) - Alex De Minaur (Austr.-21) 6:1, 6:2, 6:4

Daniil Medvedev (Rus.-3) - Andrej Rubľov (Rus.-10) 7:6 (6), 6:3, 7:6 (5)

NEW YORK. Rakúsky tenista Dominic Thiem sa suverénnym spôsobom prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Thiem predviedol jedenásť es

Druhý nasadený hráč zdolal vo štvrťfinále turnajovú dvadsaťjednotku Alexa De Minaura z Austrálie hladko 6:1, 6:2 a 6:4.

V boji o finále sa stretne s tretím nasadeným Rusom Daniilom Medvedevom, ktorý vyradil krajana Andreja Rubľova v troch setoch 7:6 (6), 6:3 a 7:6 (5).

V druhom semifinále proti sebe nastúpia Nemec Alexander Zverev a Španiel Pablo Carreno-Busta.

Thiem potreboval na zdolanie de Minaura iba dve hodiny a štyri minúty. Dvadsaťsedemročný Rakúšan sa blysol 44 víťaznými údermi a predviedol 11 es, kým súper iba jedno.

Medvedevovi stačili tri sety

Úvodný set duelu medzi Medvedevom a Rubľovom bol veľmi vyrovnaný, obaja hráči ťažili zo svojho podania a súperovi nedovolili ani jeden brejk. Set tak dospel až do tajbrejku.

V ňom stratil Medvedev dvakrát podanie a jeho protivník viedol už 5:1 i 6:3. Rubľov mal tri setbaly, no nevyužil ani jeden, pričom jeho súper premenil hneď prvý a vyhral 8:6.

Druhý set pre seba získal favorizovaný Medvedev, ktorý v šiestom geme brejkol súpera a dopodával do víťazného konca 6:3. V tretej sade predvádzali obaja aktéri opäť veľmi vyrovnaný tenis a do deviatej hry ani jeden nestratil servis.

Medvedev sa následne nechal ošetriť, aby vzápätí predviedol piatu čistú hru pri svojom podaní a vyrovnal na 5:5.

Nasledovali ďalšie dva čisté gemy a tretí set vyvrcholil tajbrejkom, v ktorom bol úspešnejší opäť finalista vlaňajšieho ročníka US Open, keď premenil prvý mečbal.

Medvedev predviedol 16 es oproti desiatim jeho súpera a úspešnejší bol aj vo víťazných úderoch 50:22, no spravil viac nevynútených chýb 37:17. Piaty hráč svetového rebríčka prešiel do semifinále bez straty setu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Ruský súboj zvládol lepšie Medvedev, Thiem stratil iba sedem gemov