Ukrajincov sme museli strážiť, netají bývalý reprezentant

Ivan Mriška|1. okt 2020 o 14:20

V šlágri kola vyhrali Tvrdošovce v Mužli najtesnejšie 1:0.

MUŽLA. Tretie Tvrdošovce čakal minulú nedeľu ťahák kola V. ligy Východ ZsFZ na pôde prvej Mužle, ktorá dovtedy neokúsila trpkosť prehry.

Kto v lete v Nitrianskom kraji zaregistroval príchod ostrostrelca Viktora Kráľa do Tvrdošoviec, hneď si mohol predstaviť útok Arnold Šimonek – Viktor Kráľ – Patrik Krupánszki, veď prví dvaja sa učili hrať väčší futbal v FC Nitra a Krupánszki vo vtedy ligovej Dubnici nad Váhom.

„Naozaj, aj s touto možnosťou som sa nejaký čas pohrával, no nakoniec bolo všetko inak,“ hovorí od leta prezident, hrajúci tréner a aj hospodár ŠK Tvrdošovce 30-ročný Arnold Šimonek, inak bývalý reprezentant Slovenska do 21 rokov.

„Lenže ja som sa tri dni pred zápasom na tréningu zranil a Patrik Krupánszki odohral v Mužli pre chorobu nakoniec len poslednú polhodinku. Práve kvôli tomu sme museli zmeniť taktiku na defenzívnejšiu, čo nám nakoniec vynieslo tri body. Potrebovali sme hrať maximálne účelne, pričom najväčší pozor sme si museli dávať na všetkých troch Ukrajincov v zostave domácich,“ netají.

Trio prvýkrát bez gólu

Tvrdošovčanom to pri Dunaji naozaj vyšlo, v šlágri kola zvíťazili 1:0, lídra zosadili z trónu a až v spomínanom 8. kole sa ani jeden z tria futbalistov z Ukrajiny- Denys a Danylo Papuk (dvojičky), Dmytro Shyrokov – strelecky nepresadil.

„Na videu som sledoval ich nedávny domáci zápas s Pozbou, ktorý skončil remízou 4:4 a napríklad aj v ňom dali Papukovci dokopy tri góly. Ešte v prvom polčase sme šli z penalty Szabolcsa Vinczeho za ruku do vedenia aj keď sa hneď na začiatku druhého polčasu nechal Peter Máté zbytočne vylúčiť, víťazstvo sme udržali,“ zakončil Šimonek.

Tréner Mužle: Ofenzíva nás prvýkrát sklamala

„Musím uznať, že Tvrdošovce zvolili účelnú taktiku, no ak by nastúpili v plnej sile a hrali útočne, dovolím si povedať, že by bol oveľa lepší zápas,“ zamyslel sa stále trochu sklamaný tréner AC Mužla Zoltán Sováb.

„Jednoznačne sme chceli vyhrať a hráči dali do zápasu všetko, no rozhodol pokutový kop, ktorý bol z môjho pohľadu diskutabilný. Snažili sme sa o útočnú hru, no hostí podržal aj brankár Ostrožlík. V našom mužstve prevažuje ofenzíva, ktorá nás tento raz – vôbec po prvýkrát – sklamala. Vlani sme vyhrali v Tvrdošovciach a tie nám to teraz vrátili.“

Tréner Sováb vyhral pred štyrmi rokmi okresný titul so Salkou a vtedy bol známy zápasovým lízatkom v ústach, čo odkukal, ešte ako hráč Dunajskej Stredy, od trénera Juraja Szikoru (biely Pelé, rodák práve z Tvrdošoviec).

„Proti Tvrdošovciam som bol akýsi nervóznejší a poviem pravdu, použil som až dve lízatká. Každý polčas jedno,“ dodal - už veselšie - tréner AC Mužla.

Kým Mužla po prehre v šlágri klesla na štvrté miesto, jedna z najväčších obcí na Slovensku Tvrdošovce poskočila na druhú priečku, len o skóre za vedúcou Okoličnou.

Autor: Marián Dragúň



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ukrajincov sme museli strážiť, netají bývalý reprezentant