Ujlaky v Senci na hosťovaní do konca jesennej časti

SITA|9. aug 2007 o 10:32

BRATISLAVA 9. augusta (SITA) - Vedenie aktuálne posledného tímu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2007/2008 FC Senec (po 4. kole zisk jediného bodu a skóre 1:5) angažovalo do svojich radov výraznú ...

BRATISLAVA 9. augusta (SITA) - Vedenie aktuálne posledného tímu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2007/2008 FC Senec (po 4. kole zisk jediného bodu a skóre 1:5) angažovalo do svojich radov výraznú posilu - Mareka Ujlakyho (nar. 26. 3. 1974). Štyridsaťnásobný bývalý slovenský reprezentant prichádza k Slnečným jazerám na hosťovanie do konca jesennej časti Corgoň ligy. Rodák zo Zelenča, ktorý takmer celú kariéru "prežil" v trnavskom Spartaku, ale pôsobil aj v Drnoviciach (2000-2001) či Slovane Bratislava (2001-2002), by mal pomôcť mužstvu dostať sa z tabuľkového prepadliska vyššie. "S viceprezidentom seneckého klubu Jozefom Valovičom i trénerom Ivanom Galádom som bol v kontakte približne mesiac. Povedal som im, že mám rozrobené zahraničie, ale pokiaľ by to padlo, nemám problém prísť do Senca. Na všetkom dôležitom sme sa dohodli, len to treba dať na papier. V Senci budem hosťovať do konca jesene," uviedol pre denník Šport Marek Ujlaky. O služby 33-ročného stredopoliara, ktorý má na svojom konte 378 ligových štartov a 88 gólov, sa po májovom predčasnom vyradení z kádra trnavského mužstva zaujímali najmä Admira Wacker Mödling a Dundee United. "S rakúskym tímom som absolvoval prípravu a už-už sme si tľapli, pokiaľ išlo o podmienky. Prišlo však k výmene trénera a nový lodivod si priviedol svojich hráčov...V prípade škótskeho klubu malo ísť o skúšku, na základe nej malo potom prísť k dohode. Keďže sa to dosť dlho naťahovalo a ja som chcel mať jasno v otázke najbližších mesiacov, rozhodol som sa pre Senec. Nevylučujem však, že v zime predsa len pôjdem do Dundee United," povedal ďalej pre Šport M. Ujlaky, ktorý už absolvoval so svojimi novými spoluhráčmi dva tréningy a po ťažkom zranení mu vytiahli z členka aj poslednú spevňujúcu platničku: "V Senci sú okrem mladíkov aj skúsení hráči, v kolektíve sa cítim dobre. Prichádzam, aby som skúsenosťami tímu pomohol. Osobne sa necítim do starého železa. A čo hovorím na predčasný odchod z Trnavy? Trápilo ma to, ani som nedostal vysvetlenie, prečo sa tak stalo. Zobral som to ako realitu a snažím sa už nad tým nezamýšľať. Ale kto vie, ako to zariadi futbalový život v ďalších rokoch..."

Marek Ujlaky však v piatkovom dueli 5. kola Corgoň ligy práve proti "jeho" Spartaku za Senec nenastúpi. Túto skutočnosť potvrdil aj zástupca majiteľov trnavského klubu Peter Bahula: "Ujlakymu sme vyšli v ústrety, veci ešte nie sú úplne vyriešené, dali sme návrh a čakáme na vyjadrenie Senca. Ak by sa aj všetky náležitosti dotiahli pred naším zápasom v Senci, Ujlaky bude môcť nastúpiť až v ďalšom dueli Corgoň ligy v Dubnici. To je naša podmienka. Tak by to urobili všetky kluby, netreba za tým hľadať nič iné."

K novej akvizícii sa pre Šport vyjadril aj hlavný kormidelník FC Senec Ivan Galád: "Všetci sme veľmi radi, že k nám Ujlaky prichádza. Hráči Mareka vnímajú ako osobnosť. Jeho prítomnosť priniesla do mužstva pozitívny impulz. Osobne si želám, aby pod mojím vedením vstúpil do klubu ligových stovkárov v počte strelených gólov."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ujlaky v Senci na hosťovaní do konca jesennej časti