UFC Vegas 36: Till padol, do popredia vystúpili viaceré talenty

(Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Jeff Bottari)
Daniel Stankovič|5. sep 2021 o 08:51 (aktualizované 5. sep 2021 o 08:51)

Menšie podujatie prinieslo zaujímavé zápasy.

LAS VEGAS. Prvý septembrový turnaj americkej organizácie zmiešaných bojových umení UFC Vegas 36 by sa dal opísať ako večer talentovaných zápasníkov z britských ostrovov.

Diváci videli dovedna deväť súbojov, pričom v hlavnom dueli večera proti sebe nastúpili poprední bojovníci strednej divízii Darren Till (18-3-1 MMA) a Derek Brunson (22-7 MMA).

Achillova päta opäť raz prelomená

V zákulisí sa hovorí o ňom, ako o možnej hrozbe pre šampióna strednej váhy. Darren Till mal po prechode z weltrovej divízie jasný cieľ, a to získať titul.

Po tesnom víťazstve nad Kelvinom Gastelumom však jeho plán dostáva stále väčšie a väčšie trhliny. Najprv prišla prehra s Robertom Whittakerom, po ktorej nasledovala vynútená pauza spôsobená problémami so zraneniami.

Víťazstvo nad Brunsonom malo byť Tillovým oporným bodom na ceste nahor, to sa ale nestalo. 28-ročný bojovník prehral v hlavnom zápase večera na plnej čiare.

Angličan bol pred návratom proti Brunsonovi sebavedomý, a nemožno sa mu čudovať - súper sa mu v postoji podľa predpokladov nemohol rovnať. Rozhodujúcim aspektom v neprospech Tilla sa ukázala byť obrana proti strhom a defenzívna práca na zemi.

Brunson bol s výnimkou jedinej sekvencie počas troch kôl jasne lepším bojovníkom. Súpera nahádzal a tvrdým ground and poundom hrozil ukončením duelu, ktorý napokon prišiel v treťom kole na submisiu.

Brunson po súboji spomínal úmysel odvetného súboja s kráľom divízie Israelom Adesanyom.

Nesklamali, obaja s neuveriteľnými ukončeniami

S výnimkou hlavného zápasu sa zrak fanúšikov upriamoval na jedno meno, a to debutanta v UFC. Paddy "The Baddy" Pimblett dokázal svojimi vtipnými a sebavedomými vyjadreniami na seba upozorniť.

Sám seba korunoval za budúcu hviezdu UFC a hovoril o novej ére pod jeho patronátom.

Ako to dopadlo? Niekdajšia hviezda Cage Warriors pri nástupe do svojho premiérového duelu v UFC dvíhala prítomných divákov zo sedadiel. Súboj trvajúci necelých päť minút by sa dal najlepšie opísať ako divadelná dráma, v ktorej hlavný hrdina čelí nepriazni osudu, pričom sa mu na jej konci podarí zdarne vyhnúť všetkým nástrahám a zvíťaziť vo veľkom štýle.

Hoci Pimblett nebol v úvode ďaleko od prehry knokautom, vývoj zápasu obrátil. „Som scouser (rodák z Liverpoolu, pozn. red.). My knokauty nedostávame,“ komentoval s úsmevom po zápase zápasník s prezývkou The Baddy.

Čo sa týka hlavného predzápasu večera, darilo sa Tomovi Aspinallovi. 28-ročný zápasník nepustil počas 150 sekúnd svojho protivníka Sergeya Spivaka k ničomu. 

Aspinall výhru zaknihoval po bleskurýchlej obrane proti strhu, ktorú nasledoval dobre mierený úder lakťom. Faktom ostáva, že mu stačili len štyri vystúpenia na najvyššom súťažnom fóre zmiešaných bojových umení, aby si domov odviezol hneď trikrát prémiový bonus za výkon večera.

Ostáva neporazený

Je bývalý šampión Cage Warriors vo váhe do 61 kilogramov, a aj po štvrtom súboji pod americkou organizáciou ostáva stopercentný. Reč je o Jackovi Shoreovi, zápasníkovi, ktorý sa v bojových umeniach pohybuje od šiestich rokov.

Waleský rodák patrí patrí medzi najväčšie talenty v rámci svojej váhovej kategórii a svojím tvrdým prístupom k tréningu je pravý profesionál na ceste za najvyššími métami.

Údery Jacka Shorea (vpravo) nachádzali cieľ.
Údery Jacka Shorea (vpravo) nachádzali cieľ. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Jeff Bottari)

V zápase s Liudvikom Sholinianom ukázal svoje schopnosti a po zásluhe si "pripísal" ďalšie zelené políčko. Jeho výkon najlepšie opisuje vzájomná štatistika úderov oboch zápasníkov, ktorá bola 95-25 v prospech Shorea.

Shore nielen prestrieľal svojho protivníka, veľmi blízko k ukončeniu súboja bol už v prvej päťminútovke, kedy Sholinian prežil tesný pokus o submisiu arm-triangle.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Vegas 36: Till padol, do popredia vystúpili viaceré talenty