Pomáhal St.Pierrovi v príprave. Dobiáš chce predvádzať moderné MMA

(Zdroj: PCF)
Daniel Stankovič|4. sep 2021 o 16:43 (aktualizované 4. sep 2021 o 16:51)

Opísal svoje zážitky, skúsenosti a filozofiu bojovníka.

BRATISLAVA. Hlavná karta septembrového podujatia organizácie IMPACT MMA ukrýva zaujímavý a vyrovnaný súboj, v ktorom proti sebe v oktagone nastúpia dve ostrieľané mená, a to Michal "Šaman" Dobiáš a Poliak Mariusz Radziszewski.

Pre zástupcu známeho bratislavského klubu Octagon Fighting Academy pôjde o jeho druhý zápas po rok a pol trvajúcej pauze zapríčinenej náročným obdobím v osobnom živote.

K bojovým umeniam ho priviedol otec

Rodák z Nitry s bojovými športami začínal na prvom stupni základnej školy, keď ho na karate prihlásil jeho otec. Hoci ho neskôr vylúčili, pre neho to bola len ďalšia etapa na ceste bojovníka.

Môj otec mal rád bojové športy a vždy k tomu viedol. Keď som bol tretiak na základnej škole, tak ma prihlásil na karate. Tým, že je to ale bezkontaktný šport, tak ma neskôr vylúčili, lebo som ten kontakt prirodzene vyhľadával.

Pri bojových umeniach som ostal, zápasil som, všeličo možné vyskúšal. Mám rád individuálny šport, tam sa nevyhovoríš na spoluhráčov, na trénera. Výsledok závisí len na tebe,“ približuje zápasník, ktorý sa na profesionálnej scéne MMA pohybuje od decembra 2014.

Paradoxne prehra v prvom dueli pod pravidlami zmiešaných bojových umení bola hnacím motorom v jeho kariére, kde hľadal skutočné výzvy.

Asi okolo roku 2007 som našiel turnaj v MMA, tak som hneď povedal chalanom, aby sme si to tam išli vyskúšať. Spomienky na svoj prvý ozajstný zápas mám skvelé, aj keď som dostal proti sebe známeho profesionála, ktorý ma počas celého duelu bil. V tej dobe poznal už množstvo techník, jednoducho komplexný zápasník.

Nevzdal som sa a na konci som si sám pre seba povedal, že keď som už vydržal toto, tak už znesiem všetko. Možno keby nastúpim proti ľahšiemu protivníkovi, tak na MMA zanevriem, lebo by som v tom nenašiel výzvu,“ hovorí Dobiáš.

Legende MMA pomáhal v príprave na dôležitý súboj

Zaujímavosťou o 30-ročnom zápasníkovi z Nitry je fakt, že to bol práve on, kto figuroval medzi vybranými tréningovými partnermi ikonického Georgesa St. Pierra v príprave na jeho posledný duel v novembri 2017.

„Ja som bol rok v Kanade podobne ako Michal Mokrý. Dokonca sme spolu s Erikom Matejovským boli účastní v príprave Georgesa St. Pierra na jeho titulový súboj v strednej váhe proti Michaelovi Bispingovi v UFC.

Boli sme medzi jeho ôsmimi vybranými sparring partnermi. Bola to skvelá skúsenosť a zážitok. Neskôr sme pomohli aj ďalšiemu známemu bojovníkovi, a to Vitorovi Belfortovi.

Proti Poliakovi chce ukázať, ako má vyzerať moderné MMA

Dobiášov súper na septembrovom podujatí IMPACT MMA bude Poliak Mariusz Radziszewski, na domácej scéne známy zo zápasu s Gáborom Borárosom.

Napriek tomu, že Dobiáš a Boráros trénujú v rovnakom klube, informácie o jeho najbližšom protivníkovi od neho nezisťoval. Viac než zameriavať sa na špecifické aspekty Radziszewskiho hry, sa Šaman snaží obsiahnuť v príprave boj celej jeho šírke.

Michal "Šaman" Dobiáš po poslednej výhre v Srbsku v júli.
Michal "Šaman" Dobiáš po poslednej výhre v Srbsku v júli. (Zdroj: Instagram)

Nie nepýtal som sa ho (Borárosa, pozn. red.) ohľadom toho nič. Mám takú odlišnú filozofiu v tomto, ktorá sa zameriava na to, aby som sa viac sústredil na seba, než na neho. Nezameriavam sa na niečo, čo nemôžem ovplyvniť.

Snažím sa byť komplexný, nepodceňovať žiadny aspekt boja a nerobiť si očakávania. Napríklad ak by som sa príliš upínal k tomu, že by so mnou chcel súper boxovať, mohol by som sa po jeho takedowne rozsypať, lebo toto som nečakal, a tak podobne. Toto už nerobím.

Bude to kvalitný súboj po všetkých stránkach, je to dobrý zápasník, vlastní napríklad hnedý opasok v brazílskom jiu-jitsu. Určite tam bude všetko, čo má mať moderné MMA,“ dodáva zápasník, ktorý zvykne víťaziť pred uplynutím časového limitu.

Lístky na premiérové podujatie organizácie IMPACT MMA si môžete zakúpiť v sieti TICKETPORTAL, alebo sledovať na portáli OKTAGON.TV

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pomáhal St.Pierrovi v príprave. Dobiáš chce predvádzať moderné MMA