Historický zápis sa nekoná. Po Véghovi a Buchingerovi neuspela ani česká nádej

Šampión Roberto Soldič z Chorvátska oslavuje obhajobu titulu.
Šampión Roberto Soldič z Chorvátska oslavuje obhajobu titulu. (Zdroj: KSW)

Titul KSW je pre Čechov a Slovákov naďalej zakliaty.

VARŠAVA. Český bojovník Patrik Kincl nezískal titul veltrovej váhy prestížnej organizácie KSW. V sobotu večer v poľskej metropole nestačil na šampióna Roberta Soldiča.

Opasok tejto organizácie je pre českých a slovenských bojovníkov akoby zakliaty. V minulosti sa oň uchádzali Attila Végh či Ivan Buchinger, no ani z dvojice neuspel.

Kincl mohol prelomiť smolu, ale v treťom kole napokon neodolal Soldičovmu tlaku.

1. kolo

Všetko je pripravené, titulový súboj sa môže začať! Soldič v obrátenom postoji s prednou pravou rukou, naproti tomu Kincl v klasickom postoji.

Opatrné načítavanie z oboch strán, Soldič so snahou okopávať českému bojovníkovi prednú nohu. 

Kincl s dobrým kopom na stred tela, okamžite sa však musel vyhnúť pripravenej ľavačke súpera. Polovica kola za nami, nervozita vo vzduchu by sa dala krájať. 

Soldič sa snaží natlačiť Kincla na kraj oktagonu a pripraviť si svoj povestný úder zo zadnej ruky, nakoniec sa mu to aj darí a duel sa prenáša na zem. Kincl, v pre neho netradičnej pozícii, sa musí pokúsiť ustáť pokusy o ground and pound zo strany Soldiča. 

2. kolo

V úvodných sekundách vyzerá byť šampión o poznanie pokojnejší, na čom pridáva aj presne trafená priamka zo zadnej ruky. Soldič naháňa Kincla, ktorý si uvedomuje enormnú silu svojho protivníka. 

Kincl so snahou o takedown, napokon po viacerých ubránených strhoch sa mu podarilo dostať Soldiča na chrbát, odkiaľ by snáď mohla viesť cesta k vysnívanému titulu KSW.

Soldič skúša gilotínu, ktorú ale Kincl skúsene obránil - toto mohlo stáť šampióna momentum.

Kincl dobre kontroluje Soldiča na zemi, usadil sa v half-guarde. Ak sa vyzdvihuje na českom bojovníkovi jeho schopnosť udržať súperov na zemi, tak tu to môžeme naživo vidieť proti jednému z najlepších bojovníkov veltrovej váhy mimo UFC.

3. kolo

Bodové lístky rozhodcov sú najskôr po dvoch kolách vyrovnané, poďme na tretie. Soldič zasypáva tvrdými údermi Kincla, ktorý sa snaží prežiť jeho tlak!

Soldič je na vrchu, postupne prechádza do full mountu, kde sa snaží ukončiť duel submisiou arm-trianglom! Napriek faktu, že Kincl tento pokus ubránil, Soldičov tlak znamená ukončenie zápasu. 

Hlavný rozhodca Lukasz Bosacki dal Patrikovi Kinclovi dostatok priestoru, no z tejto situácie už nebolo úniku. Šampión obhájil opasok, Soldič zostáva kráľom divízie.

Výsledok: Na TKO v treťom kole víťazí Roberto Soldič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Historický zápis sa nekoná. Po Véghovi a Buchingerovi neuspela ani česká nádej