Paleš obhájil domácu pôdu v Žiline, Brichta hviezdou RFA (Týždeň V klietke)

Český bojovník Leo Brichta po zápase v lige RFA.
Český bojovník Leo Brichta po zápase v lige RFA. (Zdroj: RFA)
Adrián Mečiar|17. mar 2022 o 15:20

Prvý turnaj organizácie Real Fight Arena.

BRATISLAVA. Nová organizácia RFA v slovenskom hlavnom meste organizovala svoj prvý turnaj. Ústrednou postavou podujatia bol Leo Brichta.

Do Žiliny zavítala liga PML aj s domácou hviezdou Milanom Palešom. Víťaz Oktagon Underground potvrdil svoje kvality.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

V americkej PFL ostáva olympijská víťazka v džude Kayla Harrison. Oktagon MMA ohlásil nové zápasy, vrátane návratu Jeremyho Kimballa.

Pozrite si týždňový prehľad SvetMMA a magazín Týždeň V klietke.

UFC a Bellator

V hlavnom zápase turnaja Bellator 276 uspel maďarský zápasník Ádám Borics. V dueli vypísanom na 25 minút na body porazil Madsa Burnella.

Boricsovi veril aj Slovák Ľudovít Klein, ktorý s ním viackrát trénoval.

Hlavný zápas víkendového podujatia UFC vyhral Magomed Ankalaev. Rovnako na body po piatich kolách zdolal Thiaga Santosa.

V akcii boli tiež bratia Basharatovci, ktorých diváci mohli sledovať v rámci organizácie Oktagon MMA. V Oktagone obaja zvíťazili a úspešní boli aj tentoraz.

Javid Basharat vyhral svoj debut v UFC, zatiaľ čo jeho mladší brat Farid bojoval v Španielsku. Po výhre na turnaji War of Titans mu gratulovala aj hviezda futbalového Realu Madrid Federico Valverde.

Wittner: Súper ma skoro uškrtil

Na turnaji War of Titans malo zastúpenie tiež Slovensko, ktoré reprezentoval Jozef Wittner (14-2 MMA).

Wittner sa predstavil vo veltrovej váhe do 77 kilogramov. Jeho súperom bol Junior Magal, špecialista na boj na zemi a držiteľ čierneho pásu v brazílskom jiu-jitsu.

Nakoniec sa po náročnom súboji tešil Wittner z dôležitej výhry na body. V jeho prospech rozhodli najmä spôsobené škody, keď sa mu podarilo dokonca súperovi spôsobiť tržnú ranu a súboj takmer ukončil.

Magal sa však nevzdal. „Nejaké strhy som ubránil, ale bol neúnavný a silný ako lepidlo. V druhom kole ma skoro uškrtil,“ priznáva Wittner.

S výkonom je Wittner spokojný, aj keď priznáva, že mu aj tento zápas ukázal nedostatky, na ktorých treba popracovať. Najdôležitejšie je, že výhra je doma.

V rozhovore pre Sportnet ďalej prezradil, ako bude vyzerať jeho najbližšia budúcnosť. Nedávno podpísal kontrakt s organizáciou RFA.

PML: Návrat kráľa Undergroundu

V Žiline pokračovalo druhé kolo česko-slovenskej postojárskej organizácie Professional Muaythai League (PML).

Hlavnou hviezdou podujatia bol domáci Milan Paleš. Jeden z najlepších slovenských bojovníkov podľa pravidiel K1 a thajboxu čelil Henrikovi Kóczóvi.

Víťaz minuloročného turnaja Oktagon Underground a trojka v rebríčku Enfusion podal dominantný výkon a súpera zdolal po verdikte bodových rozhodcov.

Výhry si pripísali tiež Branislav Zuzák, Strahinja Mitrič či Leonard Borák. Borák, ďalší z domácich Žilinčanov, potreboval na víťazstvo len 10 sekúnd. Bleskové ukončenie si pripísal aj trenčiansky reprezentant Rastislav Klimáček.

Prvý turnaj RFA

V Bratislave sa uskutočnil premiérový galavečer novej organizácie Real Fight Arena (RFA).

Ústrednou postavou bol Leo Brichta. Jeho prestup do RFA bol jednou z najdiskutovanejších udalostí minulých mesiacov.

Talentovaný český zápasník v októbri vymenil zamestnávateľa, keď z Oktagon MMA prestúpil do novovzniknutej ligy RFA.

V rámci prvého turnaja RFA Warm Up sa Brichta v hlavnom zápase večera predstavil proti zástupcovi známeho rakúskeho klubu Gym 23 Tamirlanovi Dadaevovi. Brichta zvíťazil po submisii v prvom kole.

Ako vníma medializované informácie o porušení kontraktu s Oktagonom?

"Neviem, kto s tým prišiel, že tá zmluva je na 5 zápasov, keď bola na 4 zápasy, čo si všetci pamätáme. S trénerom, bratom sme si to pozerali ešte v Brne a vedel som presne, na akej čiastke som mal končiť," tvrdí Brichta.

V akcii bol tiež slovenský kickboxer Tomáš Možný, ktorý porazil Michala Reissingera.

Možného okamžite čakala v klietke ďalšia výzva. V súboji podľa pravidiel MMA by mal bojovať s Alexom Cvernom, tréningovým partnerom Karlosa Vémolu.

Americká hviezda ostáva v PFL

Američanka Kayla Harrison po dlhých rokovaniach predsa ostáva aj naďalej súčasťou PFL. Síce dostala ponuky od ostatných veľkých organizácií a seriózne to vyzeralo najmä smerom do Bellatoru.

Zástupcovia PFL však mali podľa predošlého kontraktu právo na to, aby dorovnali akúkoľvek ponuku. To urobili a podľa dostupných informácií ponúkli Harrison výrazne lukratívnejší kontrakt. 

Dvojnásobná olympijská víťazka v džude sa tak znova predstaví v základnej časti ženskej ľahkej váhy. Tam sa prebojovala rovnako Češka Martina Jindrová, ktorá je tak potenciálnou súperkou americkej hviezdy.

Ohlásené zápasy Oktagonu

Jeremy Kimball sa vracia do klietky po prestávke, ktorá trvala dva a pol roka. Premožiteľ Miloša Petráčka sa v apríli predstaví na Oktagone 32 v Ostrave.

Tentokrát prejde do ťažkej váhy. Tam bude bojovať s Thomasom Narmom. Narmovi vôbec nevyšla premiéra v Oktagone, keď ho porazil Daniel Dittrich. 

Oktagon zároveň posilňuje májový Underground. Oznámený bol pomerne nečakaný zápas medzi Vaškom Sivákom a šampiónom bantamovej váhy Jonasom Magardom. Súboj prebehne podľa pravidiel klasického boxu na štyri trojminútové kolá.

Na turnaji sa predstaví aj Samuel "Pirát" Krištofič, ktorý sa po prehre s Patrikom Kinclom rýchlo vráti naspäť do zápasového kolotoča.

Rozhodca takmer dostal KO

Super pohár amatérskeho MMA priniesol nečakaný moment.

V zápase medzi reprezentantom Mexika a Írska takmer videli diváci knokaut. Na tom by v rámci zápasov v MMA nebolo nič nezvyčajné. Problémom však bolo, že na zemi sa ocitol rozhodca.

Zápasník ho omylom zasiahol kopom z otočky.

Skúsený arbiter Scott Manhardt inkasoval kop z otočky a otrasený zamieril k zemi. Náročnú situáciu ale napokon zvládol. Po krátkej prestávke bol schopný pokračovať v zápase a duel rozhodoval až do úplného konca.

Manhardta poznajú aj diváci česko-slovenskej organizácie Oktagon MMA. Ako bodový rozhodca pôsobil na nedávnom podujatí Oktagon 31.

Súboj medzi Ronaldom Paradeiserom a Losenom Keitom nabodoval pomerom 49:43 v prospech Keitu. V hlavnom zápase večera udelil výhru Patrikovi Kinclovi, ktorý zdolal Samuela Krištofiča. Na bodovom lístku uviedol skóre 48:45.

Scott Manhardt má dlhoročné rozhodcovské skúsenosti. Má licenciu organizácie IMMAF a jeho mentorom je Mark Goddard, ktorý rozhoduje veľké zápasy v UFC.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Paleš obhájil domácu pôdu v Žiline, Brichta hviezdou RFA (Týždeň V klietke)