Wittner: Bol to jeden z najťažších súbojov v mojej kariére. Súper ma skoro uškrtil

Jozef Wittner a tímová fotografia po vyhlásení výsledkov.
Jozef Wittner a tímová fotografia po vyhlásení výsledkov. (Autor: archív/ Jozef Wittner)
Vladimír Bilohuščin|13. mar 2022 o 12:31

Obaja zápasníci boli blízko k predčasnému ukončeniu duelu.

MADRID. Neskutočný súboj s víťaznou príchuťou má za sebou slovenský reprezentant Jozef Wittner. Ten v sobotu na podujatí War of Titans čelil vo velterovej váhe nebezpečnému Juniorovi Magalovi.

Brazílsky bojovník pricestoval do dejiska turnaja Madridu s vysoko pozitívnou MMA bilanciou 20-7 a hlavne úctyhodnou kariérou v brazílskom jiu jitsu. Magala zdobil čierny opasok, čomu sa prispôsobila aj zápasová taktika.

„Súboj som chce držať v postoji, keďže som vedel, že súper je BJJ black belt druhý dan a má stovky súťaži v grapplingu. Na videách, ktoré som si študoval, som videl, že na zemi ukončil aj veľa MMA zápasov,“ prezrádza Wittner.

Prešovský odchovanec začal v úvode podľa dohodnutej taktiky, ale neskôr už všetko nešlo podľa plánu.

„Zápas som na začiatku držal v postoji s tým, že som čakal takedown. Zle sa mi boxovalo kvôli dobrému pohybu a očiam súpera.“

Magal dobre povoľoval, menil guardy a súperovi neustále robil výpady na nohy. Prechody sa Brazílčanovi darili a tak takmer celých 15 minút prebiehal súboj na zemi „Nejaké strhy som ubránil, ale bol neúnavný a silný ako lepidlo.“

Nakoniec sa po náročnom súboji tešil Wittner z dôležitej výhry na body. V jeho prospech rozhodli najmä spôsobené škody, keď sa mu podarilo dokonca súperovi spôsobiť tržnú ranu a súboj takmer ukončil.

„Bol to veľmi tesný a ťažký zápas,“ pokračuje Wittner.

„Na konci 2. kola Magala zachránil gong, kde som ho triafal tvrdým ground and poundom. Myslel som, že ďalej už nepôjde, otvoril som ho na hlave.

No on sa iba usmial a tretie kolo po mne zasa šľapal. Ani sekunda tohto zápasu nebola zadarmo, prekvapilo ma jeho srdce bojovníka a pokoj.“

Ku výhre bol ale blízko aj Magal, ktorého v jednom momente od ukončenia duelu delili doslova sekundy.

„V druhom kole má skoro uškrtil na rear naked choke,“ hovorí Wittner.

„Už som aj chrčal, ale nejako som sa dokázal pretočiť a z pozície uniknúť. Musím uznať, že takto som sa ešte po zápase necítil. Súper mal výbornú kontrolu. Vždy, keď som urobil nejaký pohyb, už tam bol.“

S výkonom je Wittner spokojný, aj keď priznáva, že mu aj tento zápas ukázal nedostatky, na ktorých treba popracovať. Najdôležitejšie je, že výhra je doma.

„Beriem to ako jeden z najťažších zápasov a najcennejších víťazstiev.“

Zástupca ZAO Prešov si pochvaľoval aj podmienky, ktoré zápasníkom organizátor pripravil. Okrem podujatia na vysokej úrovni, prístupu, starostlivosti či ubytovania bol Wittner nadmieru spokojný aj s finančnou odmenou.

„Promotér bol veľmi priateľský, rád by som sa sem ešte vrátil. Ďakujem môjmu skvelému manažérovi, ktorý sa postaral o výborné platové podmienky.

Rovnako atmosféra bola skvelá. Domáce publikum v obrovskej basketbalovej Madrid aréne mi veľmi fandilo, čo som bol milo prekvapený,“ uviedol.

Teraz Wittnera čaká zaslúžený oddych a potom skorý návrat do tréningového tempa. Už onedlho ho čaká ďalší duel: „Ak sa nič nezmení, s najväčšou pravdepodobnosťou má uvidíte na májovom podujatí RFA v Bratislave.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Wittner: Bol to jeden z najťažších súbojov v mojej kariére. Súper ma skoro uškrtil