Rozhodca takmer dostal KO. Nedávno hodnotil zápasy v Oktagon MMA

Rozhodca sa ocitol na zemi.
Rozhodca sa ocitol na zemi. (Zdroj: IMMAF/BRAVE)
SvetMMA|11. mar 2022 o 14:30

Kop z otočky poslal rozhodcu k zemi.

BRATISLAVA. Super pohár amatérskeho MMA priniesol nečakaný moment.

V zápase medzi reprezentantom Mexika a Írska takmer videli diváci knokaut. Na tom by v rámci zápasov v MMA nebolo nič nezvyčajné. Problémom však bolo, že na zemi sa ocitol rozhodca.

Zápasník ho omylom zasiahol kopom z otočky.

Takmer inkasoval knokaut

Knokaut to nakoniec nebol, ale hlavný rozhodca sa ocitol na zemi. V terminológii bojových športov by túto situáciu klasifikovali ako knockdown, po ktorom v boxe nasleduje počítanie.

Skúsený arbiter Scott Manhardt viedol duel medzi Írom Lewisom Byrneom a Mexičanom Luisom Gonzalezom. Bolo to semifinále podujatia, ktoré sa od 8. marca koná v Bahrajne. Organizuje ho liga IMMAF v spolupráci s organizáciou BRAVE.

Blížil sa záver druhého kola a Manhardt sa priblížil k bojovníkom, aby ich po zaznení zvukového signálu oddelil.

Gonzalez práve v tej chvíli chcel súpera prekvapiť akrobatickým kopom z otočky známym ako "rolling thunder". Napokon neprekvapil protivníka, ale rozhodcu.

Manhardt inkasoval kop z otočky a otrasený zamieril k zemi. Náročnú situáciu však zvládol. Po krátkej prestávke bol schopný pokračovať v zápase a duel rozhodoval až do úplného konca.

Organizátori pre portál MMA Fighting potvrdili, že Manhardt po zápase úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku. Na turnaji tak môže pokračovať.

Poznajú ho diváci Oktagonu

Samotný Manhardt reagoval na tento incident s humorom.

Pripomenul pokyny, ktoré rozhodcovia dávajú bojovníkom pred ich zápasmi. "Po celý čas sa chráňte. PS: Postavil som sa a zápas dokončil," napísal na sociálnej sieti.

Manhardta poznajú aj diváci česko-slovenskej organizácie Oktagon MMA. Ako bodový rozhodca pôsobil na nedávnom podujatí Oktagon 31.

Súboj medzi Ronaldom Paradeiserom a Losenom Keitom nabodoval pomerom 49:43 v prospech Keitu. V hlavnom zápase večera udelil výhru Patrikovi Kinclovi, ktorý zdolal Samuela Krištofiča. Na bodovom lístku uviedol skóre 48:45.

Scott Manhardt má dlhoročné rozhodcovské skúsenosti. Má licenciu organizácie IMMAF a jeho mentorom je Mark Goddard, ktorý rozhoduje veľké zápasy v UFC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Rozhodca takmer dostal KO. Nedávno hodnotil zápasy v Oktagon MMA