Kleinov úspech v UFC. Novinári mu pochválili aj angličtinu (Týždeň V klietke)

Ľudovít "Lajoš" Klein.
Ľudovít "Lajoš" Klein. (Zdroj: Oktagon MMA, Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|9. mar 2022 o 16:45

Teší sa z víťazstva.

BRATISLAVA. Slovenský bojovník Ľudovít Klein zvládol kľúčový zápas v prestížnej lige UFC. Na americkej pôde porazil domáceho súpera a upravil svoju bilanciu v UFC.

Prípadná prehra by ho zrejme stála miesto v UFC. Bál sa porážky? „Absolútne som si to nepripúšťal," ozrejmil pre Sportnet.

Kvôli turnaju, na ktorom zápasil Klein, však známy raper Drake prišiel o takmer 300 tisíc amerických dolárov.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Česko bude mať v tejto sezóne americkej ligy PFL dvojnásobné zastúpenie. Bývalý šampión ťažkej váhy Cain Velasquez zas čelí obvineniu z pokusu o vraždu.

Pozrite si týždňový prehľad SvetMMA a magazín Týždeň V klietke.

UFC 272: Klein zvládol kľúčový zápas

Zápas o všetko. Takto by sa v skratke dal nazvať súboj Slováka Ľudovíta Kleina v prestížnej svetovej lige UFC.

Klein sa na turnaji UFC 272 stretol s Američanom Devontem Smithom. 27-ročný reprezentant stál pred súbojom so Smithom v neľahkej situácii. Po dvoch prehrách musel bezpodmienečne uspieť.

To sa mu podarilo. Klein zachytil úvod zápasu a súpera viackrát dostal do problémov.

„Pripravoval som sa tvrdo, aj keď to bolo na poslednú chvíľu, trénoval som každý jeden deň. Takže keď mi moji manažéri zavolali, či sa v marci môžem predstaviť v UFC, moja odpoveď bola jasná,“ povedal v pozápasovom rozhovore.

Klein nakoniec zvíťazil na body v pomere 2:1 (29-28, 30-27, 28-29). Svoju bilanciu v UFC upravil na dve výhry a dve prehry.

Pre Sportnet vysvetlil, že na predošlé neúspechy pred zápasom nemyslel. „Absolútne som si to nepripúšťal. Išiel som si to do zápasu hlavne užiť a už konečne po tých dvoch zápasoch, ktoré mi nevyšli, ukázať, že na to mám,“ ozrejmil Klein.

Dodal, že ho po príchode domov určite čakajú oslavy. „Oslavy budú. Mal som aj narodeniny, ktoré som sa rozhodol osláviť až po zápase spolu s víťazstvom. Číže som rád, že to vyšlo a je čo oslavovať.“

Na tlačovej konferencii dokázal, že od debutu zapracoval tiež na svojej angličtine.

Od prítomných novinárov dokonca dostal pochvalu. „Ďakujem,“ reagoval s úsmevom.

UFC 272: Covington dominoval, raper prišiel o peniaze

Úprimná a nefalšovaná nenávisť. Tieto slová vystihujú rivalitu medzi Colbym Covingtonom a Jorgem Masvidalom.

Kedysi boli tímovými kolegami a dobrými priateľmi, istého času dokonca spolubývajúci. Čím sa však obaja stali slávnejší, ukázalo sa, že v rovnakom klube nebol priestor pre dve príliš silné osobnosti.

Ich vzťah sa obrátil na prach a z kamarátov sa stali úhlavní nepriatelia.

Drsné odkazy zo sociálnych sietí a tlačových konferencií po rokoch konečne preniesli aj do klietky, kde však Masvidal ťahal za kratší koniec.

Covington využil svoju najsilnejšiu zbraň, zápasenie na zemi. Masvidal nenašiel odpoveď na rivalov wrestling a vyčerpal sa. Aj keď sa mu naskytla príležitosť, nemal dosť síl na to, aby súpera ďalej pritlačil. „Bolo to o zápasení, tu som ťahal za kratší koniec, mal som viac zapracovať na zápasení. Dnes som nebol vo forme,“ priznal.

Ak niekto spolu Masvidalom nebude v dobrom spomínať na podujatie UFC 272, tak je to rozhodne známy raper Aubrey "Drake" Graham.

Kanadský raper sa totiž krátko pred hlavným súbojom večera rozhodol staviť na výhru Masvidala 275-tisíc dolárov. O tieto peniaze tak prišiel.

Víťaz zápasu Colby Covington bol naopak plný adrenalínu. V pozápasovom rozhovore vyzval Dustina Poiriera.

Český úspech v PFL

Česko bude mať v tejto sezóne americkej ligy PFL hneď dvojnásobné zastúpenie. Po oznámení Viktora Peštu si svoju účasť vybojovala aj Martina Jindrová.

Česká bojovníčka zápasila na kvalifikačnom turnaji, ktorý fungoval podobným princípom ako Contender Series v UFC. Na programe boli štyri zápasy, ale zmluvu mohla dostať iba jedna zápasníčka, ktorá najviac zaujala promotérov.

Ostatné tri zápasy sa skončili v prvom kole, za to Jindrová bojovala na celé tri kolá a napokon zvíťazila po split decision. Ale bol to práve jej výkon, v ktorom videla organizácia najväčší potenciál.

Jindrová vďaka tomu získala kontrakt s PFL a v tomto ročníku sa teda zapojí do boja o jeden milión amerických dolárov.

Podpisy Oktagonu

Oktagon podpísal nové kontrakty s dvomi známymi menami domácej scény.

Skúsený Jaroslav Pokorný myslí svoj návrat po zranení vážne a čoskoro by ho mal čakať ďalší zápas.

Návrat do zápasového kolotoča čaká aj Michala Kotalíka. Účastník druhej série Výzvy sa v decembri vrátil z väzenia a teraz už vyhliada zápas.

Nedávno sa znova zapojil do tréningového procesu v poprednom českom klube Reinders MMA, kde pôsobil aj pred nástupom do výkonu trestu.

Vylúčili reprezentácie Ruska a Bieloruska

Medzinárodná organizácia zmiešaných bojových umení IMMAF, ktorá zastrešuje amatérske MMA, vylúčila z ďalších turnajov reprezentácie Ruska a Bieloruska.

Organizácia na svojich oficiálnych stránkach uvádza, že suspendácia týchto mužstiev je odpoveďou na ruský útok na Ukrajinu.

V najbližšom čase nebude z pochopiteľných dôvodov súčasťou podujatí ani Ukrajina.

Ruskej reprezentácii patrí v aktuálnom rebríčku seniorov a juniorov prvá priečka. Aj Ukrajinci sú v oboch kategóriách v elitnej desiatke.

Rusko a Ukrajina sa zároveň kvalifikovali na Super pohár, ktorý sa už od 8. marca koná v Bahrajne. Tímy nahradili mužstvá Mexika a Oceánie.

Bývalý šampión čelí obvineniu z pokusu o vraždu

Bývalý šampión ťažkej váhy v UFC Cain Velasquez čelí obvineniu z pokusu o vraždu po tom, čo postrelil muža v naháňačke na autách.

Celá situácia je pritom omnoho závažnejšia.

Velasquez pôvodne naháňal 43-ročného Harryho Goularteho, ktorý je obvinený z obťažovania maloletých detí. Podľa niektorých zdrojov je jedna z obetí členom jeho rodiny, dokonca malo ísť o Velasquezove dieťa.

Gularte bol pred týždňom na súde, ale ten ho napriek námietkam okresného zastupiteľstva prepustil z väzby. Monitorovať ho mali elektronickým náramkom na nohe. Velasquez ho však začal naháňať práve vo chvíli, keď cestoval autom na políciu, aby mu nasadili náramok.

Gularte bol v aute aj s rodičmi, šoféroval jeho nevlastný otec. Velasquez ich naháňal autom a popritom strieľal z ručnej zbrane. Jeden z nábojov zasiahol šoféra, ktorý bol prevezený do nemocnice. Neutrpel život ohrozujúce zranenia a bude v poriadku.

Velasqueza následne zadržali a v súčasnosti je obvinený z pokusu o vraždu a ďalších priestupkov. Hrozí mu až doživotie za mrežami.

Velasquez patrí medzi najlepších bojovníkov v histórii UFC. V rokoch 2010 a jedenásť a 2012-2015 bol šampiónom ťažkej váhy. Tento prípad tak vyvolal mnoho ohlasov a viaceré osobnosti sa Velasqueza zastali.

Bývalému šampiónovi vyjadrili podporu zápasníci a tréneri, vrátane Patrika Kincla, Andrého Reindersa či Khabiba Nurmagomedova.

Makhacheva čaká symbolický trest

Prezident UFC Dana White nebol spokojný s prístupom zápasníka ľahkej váhy Islama Makhacheva.

Makhachev na konci februára zvíťazil v hlavnom zápase UFC Fight Nightu už v prvom kole a o pár dní sa prihlásil o ďalší zápas.

Rafael dos Anjos hľadal nového súpera na uplynulý galavečer UFC 272. Keďže Makhachev a dos Anjos sa už v minulosti mali stretnúť, ale k ich duelu nedošlo, zdalo sa, že vzniknutá situácia umožní dobehnutie restov.

Makhachev sa o súboj sám prihlásil. Následne ale údajne odmietol oficiálnu ponuku.

„Boli sme k tomu zápasu naozaj blízko. Keď som išiel večer spať, myslel som si, že sme už dohodnutí. Ráno som sa zobudil a zistil, že to Islam (Makhachev) neprijal. Nemám poňatia prečo,“ uviedol White.

White kvôli tomu nie je naklonený myšlienke, aby už Makhachev zápasil o titul. Radšej chce ešte vidieť v zápase proti Beneilovi Dariushovi, ďalšiemu bojovníkovi s víťaznou šnúrou.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kleinov úspech v UFC. Novinári mu pochválili aj angličtinu (Týždeň V klietke)