Covington nedal šancu Masvidalovi. Po súboji súpera nazval pouličnou špinou

(Zdroj: UFC/Zuffa LLC)

Rivalita medzi bojovníkmi neskončila ani po súboji.

LAS VEGAS. Iba pred nedávnom veľkí priatelia, dnes sokovia na život a na smrť. Aj takýto príbeh priniesol hlavný zápas podujatia UFC 272, v ktorom sa proti sebe postavili Colby Covington a Jorge Masvidal.

To, že šlo o súboj na ostrie noža, predznamenal aj fakt, že ako jeden z mála súbojov číslovaného, a teda plateného turnaja, šlo o hlavný zápas, ktorý nebol titulový.

Halu dostali do varu už nástupovky, keď sme počuli titulnú pieseň z filmu Scarface a na druhej strane sme zaznel song Medal známy z profesionálneho amerického wrestlingu.

Priebeh zápasu:

Masvidal otvoril súboj naskočeným kolenom, ktoré ale nemalo šancu súpera ohroziť. Prvý takedown prišiel už v druhej minúte, keď sa po kombinácii úderov dostal Covington súperovi na chrbát a preniesol súboj na zem.

Tu takmer okamžite začal Colby útočiť škrtením, Masvidal ale pokusy o ukončenie úspešne odrážal. Jorge sa dostal na nohy až 30 sekúnd pred koncom kola.

Zaujímavosťou pred 2. kolom bolo, že rozhodca Herb Dean napomenul Covingtona za vpich do oka, ktorý prišiel ešte v úvode prvého dejstva.

Covington pokračoval v tlaku a snažil sa o takedown, bol to ale Masvidal, ktorý bodoval v postoji a ukázal peknú obranu proti strhom. Presné údery zaznamenal ale aj Colby.

Taktika Covingtona preniesť súboj na zem slávila úspech aj v treťom kole, keď sa už v úvode dostal Colby na súpera a spustil tvrdý ground and pound. Masvidal sa dostal k slovu zasa až na konci kola.

Výborné predstavenie od oboch bojovníkov prinieslo 4. kolo. V ňom sa začal Covington presadzovať naplno už aj v postoji, keď súpera zasypával množstvom úderov. Masvidal ale 2 minúty pred koncom vytiahol parádny úder priamo na bradu súpera, po ktorom sa Colby ocitol na kolene.

Neskutočná kondícia Covingtona sa prejavila v záverečnom dejstve, keď Colby už v úvode vzal svojho súpera na zem a tu ho až do konca súboja k ničomu nepustil.

Colby Covington vyhráva na body (49-46, 50-44, 50-45)

Covington: „Postaral som sa o miamskú pouličnú špinu, teraz čas postarať sa o špinu z Louisiany. Kde si zalezený Dustin Poirier, si ďalší v poradí.“

Masvidal: „Bolo to o zápasení, tu som ťahal za kratší koniec, mal som viac zapracovať na zápasení. Dnes som nebol vo forme.“

Po súboji si obaja bojovníci vymenili poriadne tvrdé slová, rivalite tak ani po tomto súboji nie je koniec. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Covington nedal šancu Masvidalovi. Po súboji súpera nazval pouličnou špinou