Turecké sústredenie je na konci, v rozlúčke prehra s Austriou Viedeň

Zemplínčania na záver sústredenia nestačili na rakúsku Austriu Viedeň.
Zemplínčania na záver sústredenia nestačili na rakúsku Austriu Viedeň. (Autor: MFK Zemplín)
Róbert Andrejov|30. jan 2020 o 17:13

Michalovce podľahli Rakúšanom 0:2, nepremenili penaltu.

BELEK. Dvojgólovou prehrou sa s herným sústredením v Turecku rozlúčili prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Po remíze 1:1 s azerbajdžanským FK Kesla a výhre 2:1 nad bulharským Lokomotivom Plovdiv prehrali východniari vo svojom záverečnom vystúpení v Beleku s rakúskou Austriou Viedeň 0:2.

Súper od našich západných hraníc rozhodol o svojom triumfe už v prvom polčase, v ktorom vsietil oba góly, keď sa najprv v 28. minúte presadil skúsený Florian Klein a v nadstavenom čase aj Izraelčan Alon Turgeman.

Góly po individuálnych chybách

V úvodnom dejstve hry, ktorá priniesla medzišestnástkový futbal, sa Zemplínčania cez Rakúšanov ťažko presadzovali a nedostali sa do žiadnej vyloženej šance. Naopak, súperovi po dvoch individuálnych zaváhaniach ponúkli dva góly.

„Mali sme veľmi pomalý prechod do útoku a chýbal nám lepší pohyb. Austria hrala agresívne, čo nám robilo najväčší problém. Cez prestávku sme prestriedali, zlepšili sme prechod do útoku a mohli sme aj streliť kontaktný gól, avšak Peter Kolesár nepremenil pokutový kop. Vypracovali sme si ešte ďalšie jednu či dve možnosti na skórovanie, ale takisto aj súper mal nejaké príležitosti. Bol to pre nás poučný zápas,“ zhodnotil duel tréner Jozef Majoroš.

Absolvovali výborné previerky

Žlto-modrí mali aj do tretice v Turecku dočinenia so silným protivníkom. Nečudo, veď hoci Austrii patrí po jeseni v tabuľke Tipico Bundesligy až siedme miesto, je to historicky druhý najúspešnejší klub v Rakúsku, ktorý má na svojom konte 24 titulov a 27-krát vyhral národný pohár.

„Odohrali sme tam výborné previerky s kvalitnými zahraničnými súpermi. Som veľmi rád, že chlapci sa s nimi mohli konfrontovať. Zo zápasov si odnášame veľa poznatkov,“ uviedol Majoroš.

Hneď v piatok ráno sa Michalovčania vydajú na cestu domov a do začiatku súťaže absolvujú už iba jeden súboj, keď v sobotu 8. februára privítajú FC Košice.

„O pol desiatej letíme z Antalye do Istanbulu a odtiaľ do Budapešti, kde by sme mali byť pred jednou popoludní. Plánovaný príchod domov teda máme niekedy podvečer.“

Fakty

Austria Viedeň - Michalovce 2:0 (2:0)

Góly: 28. Klein, 45+. Turgeman.

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Kolesár, Grič, Soler, Mendez (46. Carrillo) - Neofytidis, Savvidis, M. Begala (46. Vojtko) - P. Kolesár (75. Pásztor), Hovhannisjan (46. Sidibé), S. Danko (30. Kountouriotis).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Turecké sústredenie je na konci, v rozlúčke prehra s Austriou Viedeň