Trnavský štadión postavili aj vďaka nečakanej dotácii od Fica

Trnavská futbalové obec sa dočkala dôstojného stánku.
Trnavská futbalové obec sa dočkala dôstojného stánku. (Autor: TASR)
Sportnet|21. aug 2015 o 23:59

Výstavba City Areny stála 30 miliónov eur, trinásť miliónov poskytla vláda.

TRNAVA. Dva exhibičné zápasy, koncerty, ohňostroj. Už dnes otvoria v Trnave najmodernejší futbalový štadión na Slovensku.

City Arena s kapacitou 19-tisíc divákov sa dokončovala do posledných chvíľ, pred štadiónom i na tribúnach sa robili posledné úpravy.

„Je to výnimočný deň pre slovenský futbal, nielen pre trnavský. Konečne sa nemusíme hanbiť za to, kde hrá naše národné mužstvo,“ komentuje bývalý reprezentant a hráč Trnavy Miroslav Karhan.

„Všetka česť Žiline, ale ten štadión je nezodpovedajúci, to je taká tretia trieda,“ dodal.

Štadión prejde pod mesto

Celkovo sa na projekte preinvestovalo takmer 80 miliónov eur. Väčšina šla na priľahlé nákupné centrum. Samotný štadión stál viac ako 30 miliónov eur.

„Z toho je 22 miliónov hodnota športovej časti, ktorú po otvorení odovzdáme do majetku mesta Trnava,“ uviedol architekt Pavol Adamec, autor projektu, ktorý ako zástupca investora stavbu aj riadil.

City Arena prevedie štadión na mesto, no najbližších tridsať rokov bude jeho nájomcom za symbolickú sumu. Podľa pôvodných plánov mal do firmy vstúpiť Slovenský futbalový zväz ako 51-percentný akcionár.

Nečakaný príspevok

Peniaze pre trnavský štadión odklepla vláda Roberta Fica (Smer-SD) ešte vo februári 2013, a to nečakane - návrh sa dostal na rokovanie vlády bez toho, aby prešiel pripomienkovaním.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnavský štadión postavili aj vďaka nečakanej dotácii od Fica