Nevyspytateľná Žilina totálne vyškolila nečakaného lídra

Futbalisti Žiliny sa tešia po víťazstve v Trnave.
Futbalisti Žiliny sa tešia po víťazstve v Trnave. (Autor: TASR)
Pavol Spál|25. nov 2017 o 20:58

Futbalisti úradujúceho majstra zo Žiliny vyhrali v šlágri sedemnásteho kola na pôde prvej Trnavy 3:0.

BRATISLAVA. Tento rok maturoval. Stredopoliar MŠK Žilina Samuel Mráz si vybral v rámci slohových prác tému: Vtedy som si uvedomil, že na to mám.

„Písal som o tom, ako som sa stal futbalistom,“ priblížil Mráz.

Rodák z Malaciek vyrastal v senickej futbalovej akadémii. V rovnakom klube debutoval v prvej lige. Mal iba šestnásť. Lanáril ho slávny Celtic Glasgow, ale prestup nakoniec stroskotal.

Odmalička prešiel všetkými výbermi mládežníckych reprezentácií. Aj to naznačuje, že patrí medzi výrazné talenty slovenského futbalu.

V najväčšom hite 17. kola Fortuna ligy Žilina vyhrala na pôde prvého Spartaka Trnava 3:0 a hrdinom zápasu bol práve 20-ročný Mráz.

Mal zásadný podiel na prvom góle, keď šikovne obral o loptu nepozorného Trnavčana Hladíka a prihrávkou našiel Jánošíka. Tretí gól strelil Mráz sám.

Mráz prišiel do Žiliny v januári zo Senice. V jarnej časti uplynulej sezóny si v prvom tíme skôr zvykal. Zvyčajne naskakoval do hry ako náhradník alebo hral iba za béčko. V novej sezóne sa však z neho stáva kľúčový hráč.

Náš výkon bol excelentný, tvrdil Guľa

Prežíva zatiaľ najlepšie obdobie, s deviatimi gólmi je najlepším strelcom úradujúceho majstra zo Žiliny. Bol vyhlásený za najlepšieho hráča Fortuna ligy za mesiac október. Aj v novembri patrí k najlepším.

Žilina prevýšila lídra z Trnavy vo všetkom. Domácich najprv zaskočila rozostavením, keď nasadila až troch stopérov. Hostia boli nebezpečnejší, hrali krajší futbal, vytvorili si mnoho šancí.

Spartak doplatil na hrubé chyby obrany. „Náš výkon bol vonku na jeseň najlepší.Povedal by som, že až excelentný. Chlapci zvládli zápas emocionálne aj takticky,“ vravel tréner Žiliny Adrián Guľa.

Trnava - Žilina (fotogaléria): fotogaléria

25.11.2017

Žilina opäť ukázala vlastnosti, ktorými ničila súperov v minulej sezóne. V tabuľke poskočila na druhé miesto a náskok Trnavy znížila na šesť bodov.

V prebiehajúcom ročníku však celkovo Žilina zatiaľ pôsobí rozpačito, kolísavo a nevypočítateľne. Zo sedemnástich zápasov prehrala až šesťkrát, z toho päťkrát vonku.

Trnava prehráva so silnými

Chlapci dali proti Trnave signál, že vedia hrať aj na prírodnej tráve.


Adrián Guľa, tréner Žiliny

Žiline sa oveľa viac darí doma, kde má výhodu umelej trávy. „Chlapci dali proti Trnave signál, že vedia hrať aj na prírodnej tráve,“ reagoval Guľa.

V úvode sezóny prehral jeho tím tri zápasy za sebou, všetko s papierovo slabšími súpermi. Proti silným sa, naopak, Žiline darí. Trnavu zdolala v oboch tohtoročných dueloch, strelila jej v dvojzápase až šesť gólov.

Trnava má pritom druhú najlepšiu obranu v súťaži, keď v sedemnástich stretnutiach dostala iba pätnásť gólov.

Žilina nedávno prehrala na pôde poslednej Senice rozdielom triedy po veľkých chybách defenzívy. V prvom vzájomnom súboji pritom outsidera zmietla 7:1.

Trnave to proti najsilnejším súperom nejde. V tejto sezóne prehrala štyri zápasy - dva so Žilinou a dva so Slovanom Bratislava.

„Chceli sme, behali sme, no niečo nám chýbalo. Nevypracovali sme si gólové šance. Čaká nás veľa práce,“ vravel tréner Trnavy Nestor El Maestro.

Veľmi rozpačito v tejto sezóne pôsobí aj Slovan. Najbohatší a najúspešnejší slovenský klub stále hazarduje s priazňou fanúšikov a pokračuje v nevyrovnaných výkonoch.

V sobotu iba remizoval na pôde slabej Podbrezovej 1:1, ktorá predtým prehrala šesť zápasov. Po nástupe nového trénera Martina Ševelu získal štyri body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nevyspytateľná Žilina totálne vyškolila nečakaného lídra