Zámena trénerov v Podbrezovej a lietajúci Tiger king zo Slovana (tréneroviny)

Hlavný tréner MFK Skalica Pavol Majerník.
Hlavný tréner MFK Skalica Pavol Majerník. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|16. sep 2024 o 09:00

(Ne)tradičné zhrnutie 7. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Tak sme naspäť po repre pauze. Tú ligisti využili na vyhodenie trénerov a doplnenie kádrov. Zuzka Dolinková na návštevu kozmetického salónu a tri nové reelska.

Prvý tréner, ktorý naozaj o prácu prišiel, bol tréner poslednej Skalice Majerník. Nasledoval ho Vlado Cifranič v Podbrezovej, ktorý si však len presadne na pozíciu asistenta trénera.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Šiesty diel nájdete tu.

Konečne sme sa dočkali plnohodnotného kola, aj keď ohrozeného záplavami. Najväčší strach bol o zápas na Žitnom ostrove, ktorý sa od štvrtka rozšíril na polovicu západného Slovenska.

Futbalovú rodinu pobavil aj istý pán Lukášek, športový právnik, ktorý čisto náhodou kúpil zlé permanentky na Slovan a teraz na Bažoši predáva lístky na Ligu majstrov. Pomôžte mu. prosím, ak môžete, buďme ľudia.

FC DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 1:2

6080 divákov

DAC naozaj cez repre pauzu nezaháľal a do mužstva priviedol nové posily. Do útoku Fortune Basseyho, ktorý síce prišiel z Ferencvárosu, ale za posledné tri roky toho pochodil viac ako ofina Móric Beňovský v časoch najväčšej slávy. Konkurenciu do bránky Popovičovi príde robiť Benji Száraz, toho času platiaci si len odvody do zdravotky, keďže po konci v Michalovciach bol bez klubu.

Aj do exekutívy lanári klub zaujímavé meno. Martina Škrtela, ktorého 2 roky lámal na tú istú pozíciu Spartak, ale sám prezident Macho priznal, že možno mohli robiť v tomto smere viac, ako len 3 makové záviny Penam a voľné vstupy do aquaparku.

VIDEO: Zostrih zápasu DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava

Slovan dotiahol z Trenčína Artura Gajdoša a do stredu poľa Ignatenka z Girondins Bordeaux. Klubu pred prvým zápasom v Lige majstrov, vonku proti Celticu, ochorel tréner Weiss a majstra prekvapivo neviedol lodivod v pásikavom saku, známy aj ako Ivan Guardiola, ale regulárny asistent Boris Kitka. A zaknihoval si veľmi cenný obrat v zápase, zabezpečený Tiger Kingom.

Ten teraz lieta ako Dušan Kováčik, keď ho prepustili z basy. Prvý polčas bol taktický, Slovan si chcel zápas kontrolovať a rošambo začalo až v tom druhom. Bernátov center si našiel Brunettiho a lopta z jeho nohy si našla tú Kašiovu.

Lenže Slovan zareagoval výborne. Ignatenko bol faulovaný a Tigran poslal Popovičovi balíček do Alzaboxu vedľa ľavej tyčky. Druhý gól hostí išiel tiež cez Tigrana, keď to napálil do Metsoka. Posila z Plzne sa už tešila z druhého ligového gólu, keď zasiahol VAR.

Ten istý VAR neskôr odhalil Csingerovu ruku a Tigran z penalty vedel, ako sa to robí. 1:2. Rovnakú šancu dostal v nadstavenom čase Trusa, lopta z jeho pokutového kopu sa našla pri hrádzi v Gabčíkove.

MŠK Žilina - MFK Skalica 3:2

1399 divákov

Skalica pricestovala do Žiliny s neistotou, či sa zápas odohrá. Záložným plánom boli bryndzové halušky v Zázrivej. Mužstvo už viedol David Oulehla, ktorý nahradil Pavla Majerníka.

Nový kouč by chcel mužstvu vtlačiť ofenzívny herný prejav a osobne spoznať všetkých platiacich divákov na domácom štadióne. Majerníkovi zlomil väz fakt, že Skalica bola v lige posledná. Na rovnakom mieste zostáva aj po zápase v Žiline

Na druhé najlepšie mužstvo v lige sa prišli pozrieť len diváci s pršiplášťami a videli, ako domácim stačilo 20 minút na vybavenie zápasu. Rýchlejšie, ako si dnes vybavíš nový občiansky.

V zápase viedli hostia po penalte Podhorína. VAR odhalil Hubočanov lakeť v tvári Martina Nagya. Bolo tam viac krvi ako pri atentáte na premiéra, čo je aj pri strihaní nechtov. Lenže radosť hosťom nevydržala ani 5 minút, na konci akcie bola Jasmina Alijagič.

VIDEO: Zostrih zápasu MŠK Žilina - MFK Skalica

Ofenzívny trojlístok domácich doplnený o Ďuriša s Kaprálikom si vychutnal spoluprácu aj 8 minút po návrate zo šatní, na konci bola takmer dvojmiliónová takmer posila Slovana.

Aďo pridal aj tretí gól po krásnej kolmici Jána Minárika. Za Skalicu síce znížil Matejov, ale Krčík vyfasoval za svoje sánky červenú a tam ambície hostí skončili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zámena trénerov v Podbrezovej a lietajúci Tiger king zo Slovana (tréneroviny)