Saláta sa zranil, Slovan zatiaľ nemá adekvátnu náhradu

Kornel Saláta si dlho nezahrá.
Kornel Saláta si dlho nezahrá. (Autor: SITA/Radoslav Maťaš)
SITA|14. aug 2017 o 18:20

Výpadok defenzívneho hráča môže byť problémom aj pre reprezentáciu.

BRATISLAVA. Oporný pilier zadných radov úradujúceho slovenského futbalového vicemajstra ŠK Slovan Bratislava Kornel Saláta už v 11. min pre zranenie predčasne odstúpil z nedeľňajšieho stretnutia proti FC DAC 1904 Dunajská Streda (výsledok 1:1) v rámci 4. kola Fortuna ligy.

Za Salátu zatiaľ nie je adekvátna náhrada

Skúseného 32-ročného stopéra (nar. 24. januára 1985), pochádzajúceho z Kamenice nad Hronom, na trávniku nahradil Milan Rundič.

"Veľmi ma mrzí, že sa zranil jeden z našich kľúčových hráčov. Kornel je neodmysliteľnou súčasťou našej zostavy. Uvidíme, čo má s kolenom. Nevyzeralo to veľmi dobre, ale verím, že bude čím skôr v poriadku," cituje oficiálna internetová stránka Slovana vyjadrenie srbského kormidelníka "belasých" Ivana Vukomanoviča.

"Museli sme tak už v prvom polčase improvizovať v zostave. Chouchoumis ani Božikov nemajú za sebou dobru fyzickú prípravu, musíme na tom popracovať, rovnako ako na pripravenosti Rabia. Potom budeme každým dňom lepší," doplnil Ivan Vukomanovič.

Problém aj pre reprezentáciu

Zranenie Salátu nie je dobrá správa ani pre trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka. Jeho zverenci nastúpia už o necelé tri týždne v piatok 1. septembra o 20.45 h v trnavskej City Arene proti Slovinsku v dôležitom stretnutí F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.

Účastník MS 2010 v JAR i vlaňajších ME vo Francúzsku Kornel Saláta je stabilný člen A-tímu SR (doterajšia bilancia: 40 štartov / 2 góly).

Pri neúčasti dvojice opôr stredu obrany národného tímu Martina Škrtela a Jána Ďuricu (obaja majú pre dve žlté karty stop na najbližší duel, pozn.) sa ráta, že by nemal chýbať v Kozákovej nominácii na septembrové kvalifikačné stretnutia proti Slovinsku a Anglicku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Saláta sa zranil, Slovan zatiaľ nemá adekvátnu náhradu