Magoni dlho bez práce nezostal, bude viesť talentovanú Slovinku

Livio Magoni (vľavo) s Vlhovej bratom Borisom.
Livio Magoni (vľavo) s Vlhovej bratom Borisom. (Autor: TASR)
Sportnet|6. máj 2021 o 13:52

Vo Svetovom pohári dosiahla štyri pódiové umiestnenia.

BRATISLAVA. Bývalý tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Livio Magoni bude v nasledujúcej sezóne viesť Slovinku Metu Hrovatovú. 

Informáciu zverejnili na tlačovej konferencii slovinskej lyžiarskej federácie a pre Sportnet to potvrdil slovinský novinár Siniša Uroševič. 

Skúsený 57-ročný taliansky odborník sa v olympijskej sezóne 2021/2022 stane súčasťou slovinského tímu, bude spolupracovať s ostatnými trénermi, ale na starosti bude mať najmä 23-ročnú lyžiarku. 

"Som šťastný, že spoznám športovkyňu ako Meta. V uplynulých dňoch som s ňou veľa hovoril. Má potenciál z viacerých hľadísk. Aj po mentálnej stránke, pretože v kariére musela prekonať ťažké chvíle, vrátane vážneho zranenia členka," cituje talianskeho odborníka web neveitalia.it. 

Hrovatová je juniorskou majsterkou sveta v slalome z roku 2018. O dva roky skôr ešte získala ďalšie zlato v tímovej súťaži. Vo Svetovom pohári sa jej darí najmä v obrovskom slalome, v ktorom získala všetky štyri pódiové umiestnenia. 

Zakaždým skončila na treťom mieste, z toho dvakrát v predošlej sezóne. Darilo sa jej na domácom svahu v Kranjskej Gore a tiež vo švajčiarskom Lenzerheide.

Magoni priznal, že sa budú snažiť zlepšiť aj slalomové výsledky. 

"Momentálne je na 48. mieste, takže bude musieť začať mimo Top 30. Budeme na tom pracovať, hoci táto slalomová rekonštrukcia nebude jednoduchá.

Máme malý tím, ktorého súčasnou bude okrem mňa iba jej servisman zo Salomonu. Budeme mať však dobrú podporu od federácie a možnosť trénovať jednotlivo, ale aj s ostatnými dievčatami," uviedol Talian. 

Magoni už má so slovinským lyžovaním skúsenosti, pretože v minulosti viedol aj štvornásobnú olympijskú medailistku Tinu Mazeovú. 

Počas jeho spolupráce s Petrou Vlhovou sa Slovenka stala víťazkou celkového poradia a pretekárkou, ktorá dokáže jazdiť všetky disciplíny. 

Ako to bude s Hrovatovou? "Čo sa týka Super-G, vyskúšame to, ale až neskôr. Bude si to vyžadovať čas," dodal Magoni, ktorý so svojou novou zverenkou od 1. júna cestuje na sústredenie do talianskeho Stelvia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Magoni dlho bez práce nezostal, bude viesť talentovanú Slovinku