Nahneval fanúšikov, potom aj vedenie. Villas-Boas v Marseille skončil

Tréner André Villas-Boas.
Tréner André Villas-Boas. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR, SITA|2. feb 2021 o 17:30

Tréner ponúkol svoju rezignáciu.

MARSEILLE. Vedenie francúzskeho futbalového klubu Olympique Marseille suspendovalo trénera Andreho Villasa-Boasa, ktorý predtým ponúkol svoju rezignáciu.

Hlavným dôvodom má byť nespokojnosť s prestupovou politikou.

O posile nič nevedel

Do francúzskeho tímu, ktoré je v tabuľke Ligue 1 až na 9. mieste a v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov obsadil v základnej C-skupine poslednú 4. priečku, naposledy prišiel Olivier Ntcham zo Celticu Glasgow. O jeho príchode však portugalský kouč údajne netušil.

"Dozvedel som sa to z médií v utorok ráno. Ide o hráča, ktorého som nechcel, toto rozhodnutie nebolo moje," citovala Villasa-Boasa agentúra AP.

"Je to hráč, na ktorého príchod som povedal nie. Nebol na našom zozname," dodal.

Tréner po medializovaných nezhodách následne ponúkol svoju funkciu. Klub jeho rezignáciu prijal.

"Postoj Villasa-Boasa vážne poškodil Olympique Marseille ako inštitúciu. Bolo nevyhnutné spraviť rozhodnutie na ochranu imidžu klubu," uviedli predstavitelia Olympique vo svojom stanovisku.

Fanúšikovia vyjadrili nespokojnosť

Villas-Boas mal zmluvu s Olympique Marseille len do konca aktuálnej sezóny a nedávno sa nechal počuť, že z klubu odíde, pretože neverí v jej predĺženie.

Napätie v klube, ktoré zvyšujú aj slabé výsledky, zvýšilo aj vyčíňanie fanúšikov, ktorí v sobotu zaútočili na tréningové centrum.

Vedenie Ligue 1 muselo z bezpečnostných dôvodov odložiť domáci zápas Marseille s Rennes.

Olympique v stredu čaká duel Ligue 1 na pôde Lens, počas najbližšieho víkendu hostí doma v ostro sledovanom zápase Paríž Saint-Germain.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Nahneval fanúšikov, potom aj vedenie. Villas-Boas v Marseille skončil