Zápas v Marseille museli zrušiť, fanúšikovia obsadili priestory klubu

Hráči Olympique Marseille.
Hráči Olympique Marseille. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|30. jan 2021 o 20:45

Pri výtržnostiach mali zasiahnuť hráča projektilom.

MARSEILLE. Stovky nahnevaných fanúšikov Olympique Marseille protestovali v sobotu pred tréningovým centrom francúzskeho futbalového klubu.

Fanúšikovia, ktorých nahnevali zlé výsledky z posledného obdobia, hádzali dymovnice a petardy a na chvíľu vnikli do zariadenia.

"Tristo výtržníkov zaútočilo na políciu, ktorá chránila sídlo klubu. Jej príslušníci zatkli 25 osôb," informuje agentúra AFP.

Olympique sa aktuálne nachádza na siedmom mieste tabuľky najvyššej súťaže. Tréner Andre Villas-Boas v piatok povedal, že po skončení sezóny odíde.

"Som zodpovedný za výsledky a tie sú aktuálne zlé," reagoval.

Podľa medializovaných informácií bol pri výtržnostiach zasiahnutý projektilom do chrbta obranca Alvaro Gonzáles. Vedenie súťaže zrušilo večerný duel Marseille s Rennes.

"O vážnosti udalostí sme sa dozvedeli okolo piatej popoludní a tiež to, že zápas nebude možné odohrať," prezradil prezident Rennes Nicolas Holveck.

"Všetci milujeme tento klub, ale to, čo sme dnes zažili, sa už nikdy nesmie zopakovať," nadviazal spomenutý obranca González.

Predstavitelia Olympique Marseille uviedli, že majú dôkazy proti páchateľom a posunú ich orgánom činným v trestnom konaní.

"Marseille odsudzuje tento neakceptovateľný útok, ktorého obeťou sa klub stal. Neospravedlniteľné šialenstvo a násilie vystavilo nebezpečenstvu prítomných hráčov, zamestnancov a pracovníkov bezpečnostnej služby.

Došlo navyše ku krádežiam a poškodeniu vozidiel," uviedol klub v oficiálnom vyhlásení a incident označil slovom "barbarstvo".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Zápas v Marseille museli zrušiť, fanúšikovia obsadili priestory klubu