Trenčín vyhral v Bukurešti nad Steauou 3:2, ale na postup to nestačilo

Brazílsky útočník Wesley Moraes ešte ako hráč Trenčína (vľavo).
Brazílsky útočník Wesley Moraes ešte ako hráč Trenčína (vľavo). (Autor: TASR)
Sportnet|22. júl 2015 o 20:44

Futbalisti AS Trenčín v Lige majstrov skončili, k postupu cez Steauu Bukurešť im chýbal jeden gól.

Steaua Bukurešť - AS Trenčín 2:3 (0:2)

Góly: 57. Muniru, 60. Tadé (z 11 m) - 13. a 84. Wesley, 21. Bero. ŽK: 61. Chipciu, 63. Muniru - 33. Bero, 67. Rundič, ČK: 74. Rundič (po druhej ŽK). Rozhodovali: Raczkowski - Obukowicz, Sokolnici (všetci Poľ.), bez divákov

Prvý zápas 0:2, postupuje Steaua

Steaua: Cojocaru - Papp, Varela (35. Rapa), Tosca, Guilherme - Breeveld, Muniru - Popa, Stanciu (19. Hamroun), Chipciu – Tadé (82. Tahar)

Trenčín: Šemrinec - Čögley (73. Ibrahim Rabiu), Ramón Rodríguez da Silva, Rundič, Madu Kingsley - Lobotka, Koolwijk, Bero - Jairo da Silva (87. Kleščík), Wesley Moraes, Van Kessel (64. Guba)

BUKUREŠŤ. Futbalisti AS Trenčín vyhrali v odvete druhého predkola Ligy majstrov na pôde Steauy Bukurešť, na postup to však nestačilo. Prvý zápas totiž vyhral rumunský majster 2:0 a Trenčín v Lige majstrov končí.

Trenčania vstúpili do zápasu výborne a po 21 minútach viedli 2:0. Po prestávke však náskok rýchlo stratili, keď dostali dva góly v priebehu troch minút. V závere síce pridali tretí gól a mali veľkú šancu aj na štvrtý, postupový, ale Bero v šanci zaváhal.

Skvelý úvod

Úvodný gól strelil v 13. minúte po nádhernej akcii troch hráčov na jeden dotyk Brazílčan Wesley Moraes. V 21. minúte pridal po ďalšej kombinácii v šestnástke súpera druhý gól Matúš Bero.

Slovenský majster bol agresívnejší aj futbalovejší, na trávniku mal prevahu. Naopak, Rumuni boli zaskočení a tréner Pedrazzini siahol po prvom striedaní už v 19. minúte.

buk1_res.jpg

Wesley (uprostred) sa teší z gólu so spoluhráčom Jairom. FOTO - TASR

V závere polčasu prišla Steaua pre zranenie o stopéra Varelu. Domáci však pred prestávkou zvýšili aktivitu a vypracovali si niekoľko nepríjemných situácií. Trenčania aj so šťastím odolali a v nadstavenom čase sa dostali do dvoch dobrých šancí, ale tretí gól nepridali.

Vyrovnané za tri minúty

V 57, minúte Steaua znížila po krásnej strele Muniruho spoza šestnástky. Brankár Šemrinec si na loptu siahol, ale nedokázal ju vytesniť mimo.

O tri minúty už bolo vyrovnané. Čögley zbytočne fauloval na kraji šestnástky a Tadé z penalty so šťastím prestrelil Šemrinca.

buk3_res.jpg

Smutní Trenčania po góle Tadého z penalty na 2:2. FOTO - TASR

Trenčania sa nevedeli dostať do tlaku, od 74. minúty navyše hrali iba v desiatich - po druhej žltej karte bol vylúčený stopér Rundič.

V 84. minúte sa však na krídle presadil Jairo a jeho center poslal hlavou do siete Wesley.

Postupovú šancu zahodil Bero

V 89. minúte mal postupový gól Trenčína na kopačke Bero, v čistej šanci však drafil len domáceho brankára Cojocarua.

V záverečných minútach mali hostia niekoľko náznakov šancí, vytúžený gól však nestrelili.

buk2_res.jpg

Tréner Trenčína Martin Ševela. FOTO - TASR

"Mrzí ma to, je to veľká škoda," povzdychol si tréner Trenčína Martin Ševela. "Bol to výborný zápas. Chalani sa presvedčili, že môžu súperiť aj so silným európskym tímom. Chceli sme postúpiť. Škoda slabšej dvanásťminútovky v druhom polčase, v ktorej sme dostali dva góly, možno bola prísna jedenástka," doplnil pre TV Dajto.

"Som pyšný na svojich chlapcov, som rád, že ich môžem trénovať. Aj keď sme nepostúpili, verím, že sme urobili našim fanúšikom radosť aspoň víťazstvom," dodal Ševela.

Súboj sa hral pred prázdnym hľadiskom, Steaua si odpykáva trest za rasistické prejavy fanúšikov. Rumunský majster sa v 3. predkole Ligy majstrov stretne s Partizanom Belehrad.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Trenčín vyhral v Bukurešti nad Steauou 3:2, ale na postup to nestačilo