Trebuňákovi sa v Haniske darilo

Košická radosť. Po góle Mojmíra Trebuňáka.
Košická radosť. Po góle Mojmíra Trebuňáka. (Autor: Róbert Berenhaut)
Rudolf Rondzik|12. sep 2016 o 00:00

V zápase VSS Košice v Haniske videli diváci obojstranne bojovný futbal.

HANISKA. V ohlasovanom poslednom domácom zápase Košičanov v Haniske videlo viac ako 300 divákov obojstranne bojovný futbal.

Najmä v prvom polčase sa hra odvíjala viac menej medzi šestnástkami a ako novic v košickej bráne Jakub Kotěra, tak aj jeho zvolenský náprotivok Tomáš Jenčo veľa práce nemali.

Obrany držali útočníkov na dištanc a po jedinom zaváhaní zvolenskej defenzívy pri úniku Čikiča a jeho následnom centri, ktorý nedokázali spred brány odpratať, sa pri opačnej žrdi dokázal presadiť Mojmír Trebuňák a pripravil hráčom spod Pustého hradu prvú prehru.

Po prestávke to pred Jenčovou bránou predsa len viac ožilo a iba centimetre chýbali strelám Trebuňáka, Takáča, či Dordevičovej dorážke od žrde.

Žiadne umývanie hláv

Z čoho vyplynula väčšia útočná aktivita zverencov Jozefa Majoroša v druhom polčase?

„Myslíte, či nastalo nejaké umývanie hláv? Nie, nič také sa nedialo. Naopak, tréner nás upokojoval a vyzval k ešte vyšším obrátkam v hre dopredu. Vypracovali sme si i viac šancí, no, paradoxne, o výsledku rozhodla tá jediná na začiatku zápasu.“

Podľa všetkého to bola labutia pieseň v Haniske, bude tento štadiónik hráčom VSS chýbať, veď na ňom boli stopercentne úspešní?

„Mne určite. Dal som tu tri góly, inkasoval i červenú, takže som si užil svoje. Ale nám hráčom nezostáva nič iné, len sa dokázať presadiť na ktoromkoľvek ihrisku, zbytočne o tom nepremýšľame,“ nevidel túto situáciu dramaticky 23-ročný útočník.

„Futbalový kolotoč sa krúti ďalej. Teraz nás v pohári čaká na vlastnej pôde líder najvyššej súťaže a tam sa chceme tiež prezentovať solídnym výkonom. Po ňom vycestujeme do Popradu. Takže program máme nabitý a my sa musíme vyrovnať s ním. Atmosféra v kabíne je výborná. Všetci drieme o svoje miesto na futbalovom slnku a zmeňme to, čo zo seba vydáme. Zatiaľ to ide, až na ten zbabraný záver v Bardejove. Ale futbal prináša i nezdary. Tie už nerozpitvávame a pozeráme sa dopredu,“ ukončil svoje myšlienky s piatimi gólmi najlepší strelec žlto-modrých.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebuňákovi sa v Haniske darilo