Vie, aké je to hrať v Montreale. Buď vás milujú alebo nenávidia, vraví Zedník

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens po Drafte NHL 2022.
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens po Drafte NHL 2022. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|9. júl 2022 o 07:45

Rodičia talentovaných Slovákov prežívali draft NHL emotívne.

BRATISLAVA. "Srdce mi bilo oveľa viac ako inokedy. Ani to neviem opísať slovami. Boli to veľké emócie," opísal ako prežíval draft NHL 2022 Juraj Slafkovský, otec talentovaného slovenského útočníka pre televíziu Markíza.

Draftovú jednotku prišla priamo do Montrealu podporiť celá rodina. Nechýbala ani mama Gabriela, ktorá historický moment prežívala veľmi emotívne.

"Ďurko sa na mňa pozrel, pretože sme ani nevedeli, že si Montreal vybral jeho. Počuli sme len Slovakia a o chvíľku na to nastal obrovský výbuch radosti.

Obom nám to doplo asi naraz. Bolo to obrovské šťastie, ktoré sa nedá opísať. Ani poriadne neviem, čo som vtedy prežívala. Boli sme poriadne prekvapení," priznala Gabriela Slafkovská.

Otec Šimona Nemca mal slzy na krajíčku

Slovenský hokej má za sebou mimoriadne vydarené obdobie.

Po bronze z olympiády v Pekingu a účasti vo štvrťfinále na MS vo Fínsku, kde zažiarili aj mladé talenty, sa môže pýšiť ďalším úspechom.

Traja hráči v prvom kole (čo sa stalo po prvýkrát, pozn.) a celkovo šesť draftovaných Slovákov je veľkým prísľubom do budúcnosti.

"Sú to veľké chvíle pre slovenský hokej. Som veľmi rád aj za Šimona a Filipa. Poznám ich od desiatich rokov. Je to super," poznamenal Juraj Slafkovský senior.

V montrealskej hale Bell Centre bol aj Ján Nemec, otec druhého draftovaného Slováka. Ani on neskrýval nadšenie.

"Dvaja Slováci na prvých dvoch miestach draftu NHL je niečo fantastické. Prial by som to zažiť každému, či už hráčovi alebo rodičovi.

Mal som slzy na krajíčku, no udržal som to v sebe. Možno si poplačeme neskôr spolu aj so Šimonom," povedal hrdý otec slovenského obrancu.

Rodáka z Liptovského Mikuláša si z druhého kola vybral tím New Jersey Devils, v ktorom pôsobí ďalší Slovák Tomáš Tatar. Ten prezradil aj jednu zábavnú príhodu.

Nachádzate sa tu:
Domov