Báli sa o svojich hráčov. New York Rangers dostal štvrťmiliónovú pokutu

John Davidson a James Dolan, šéfovia vedenia klubu NHL New York Rangers.
John Davidson a James Dolan, šéfovia vedenia klubu NHL New York Rangers. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. máj 2021 o 00:45

Klub NHL musí zaplatiť vysokú pokutu.

NEW YORK. Klub hokejovej NHL New York Rangers dostal pokutu 250-tisíc dolárov. Musí ju zaplatiť za vyjadrenia na adresu šéfa oddelenia hráčskej bezpečnosti Georgea Parrosa.

Zlý muž Wilson opäť úradoval

Vedenie súťaže potrestalo Toma Wilsona z Washingtonu pokutou 5000 dolárov za bitku vo vzájomnom stretnutí týchto dvoch mužstiev.

V polovici zápasu najskôr pritlačil k zemi hlavu Pavla Bučneviča, ktorého potom zbytočne udrel päsťou zozadu.

Vyvolal tým hromadnú šarvátku a v nej bol najaktívnejší. Surovo zhodil na zem Artemija Panarina, ktorého držal za vlasy.

Panarin bude chýbať Rangers do konca základnej časti pre zranenie v dolnej časti tela.

Žiadali hlavu Parrosa

Newyorčania vyjadrili nespokojnosť, že Wilson obišiel bez dištancu, rozhodnutie považujú za zanedbanie povinnosti a Parrosa označili za nespôsobilého vykonávať svoj post.

Vyslúžili si 50-krát vyššiu pokutu než Wilson a podľa agentúry AP ide o najvyšší peňažný trest, aký klub dostal za verejné vyhlásenie, v histórii ligy.

"Stanovisko Rangers bolo namierené osobne a to nemôžeme tolerovať. Neočakávame, že kluby budú súhlasiť so všetkými rozhodnutiami oddelenia hráčskej bezpečnosti, ale miera, akou svoje sklamanie vyjadrili Rangers, je neprípustná.

Je nespravodlivé spochybňovať profesionalitu Georgea Parrosa a spôsob, akým vykonáva svoju funkciu," povedal komisár NHL Gary Bettman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Báli sa o svojich hráčov. New York Rangers dostal štvrťmiliónovú pokutu