Chárov spoluhráč spoznal trest, možno budú padať hlavy

Tom Wilson a Artemij Panarin v zápase Washington Capitals - New York Rangers.
Tom Wilson a Artemij Panarin v zápase Washington Capitals - New York Rangers. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|5. máj 2021 o 11:15

Bitka v NHL ho vyjde draho.

NEW YORK. Hokejista Washingtonu Capitals Tom Wilson zaplatí za bitku v zápase s New Yorkom Rangers (3:6) päťtisíc dolárov.

Dvadsaťsedemročný kanadský útočník dostal najvyššiu možnú pokutu, vedenie Rangers je však sklamané, že Wilsonovi nezastavili činnosť.

Pre Panarina sa sezóna skončila

Útočník Capitals v polovici zápasu najskôr pritlačil k zemi hlava Pavla Bučneviča, ruského hokejistu potom zbytočne udrel päsťou zozadu. Vyvolal tým hromadnú šarvátku, v ktorej bol najviac aktívny.

Surovo potom zhodil na zem Artemija Panarina, ktorého dokonca držal za vlasy. Panarin bude chýbať Rangers do konca sezóny, klub oznámil, že má zranenie v dolnej časti tela.

"Wilsonove nebezpečné a nerozvážne kroky spôsobili Panarinovi zranenie, ktoré mu zabráni dohrať túto sezónu," uviedol klub vo vyhlásení.

Skončí aj šéf bezpečnosti hráčov?

Klub z New Yorku zároveň žiada aj vyvodenie zodpovednosti príslušných osôb. V prvom rade žiada výmenu šéfa bezpečnosti hráčov NHL Georga Parrosa.

"Trest pre Wilsona je smiešny a považujeme to za zanedbanie povinností vedúceho bezpečnosti hráčov Georga Parrosa. Sme presvedčení, že nie je schopný pokračovať vo svojej súčasnej funkcii," citovala stanovisko klubu agentúra AFP.

Scott: NHL sa snáď zbláznila

Wilson si od roku 2017 musel odpykať niekoľko trestov.

V roku 2018 dostal stopku na tri zápasy, keď Zachovi Astonovi-Reeseovi z Pittsburghu spôsobil otras mozgu a zlomeninu čeľuste. Neskôr v tom istom roku dostal 20-zápasový dištanc za úder hlavou do Oskara Sundqvista.

Tento rok v marci nehral sedem zápasov za zranenie obrancu Brandona Carla z Bostonu Bruins, ktorého nešetrene vrazil na mantinel.

Nad trestom za zranenie Panarina sa pozastavil aj bývalý tvrdý hráč profiligy John Scott: "Rešpektujem Toma Wilsona a jeho hru, akou sa prezentuje. Teraz to však prehnal. Nechápem, že dostal len pokutu. NHL sa snáď zbláznila."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárov spoluhráč spoznal trest, možno budú padať hlavy