Ukončil mu kariéru v NHL. Kašľal na puk, chcel ma zraziť, spomína Višňovský

Ľubomír Višňovský v drese New Yorku Islanders.
Ľubomír Višňovský v drese New Yorku Islanders. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|5. máj 2021 o 16:20

Wilson predviedol ďalší kontroverzný zákrok.

BRATISLAVA. Nepatrí k najproduktívnejším ani najšikovnejším hráčom NHL. Nie je to hráč, ktorého by tréneri poslali na rozhodujúci samostatný nájazd. 

V zámorí si spravil meno svojou tvrdou hrou, ktorá je často za hranicou povoleného. Tom Wilson z Washingtonu dostal počas kariéry viacero dištancov a v NHL nazbieral viac ako 1200 trestných minút.

Naposledy tvrdo atakoval Artemija Panarina, ktorý je jednou z hviezd súťaže. 

Ruský útočník sa snažil brániť spoluhráča a krajana Pavla Bučneviča. Namiesto toho skončil na ľade a navyše bez prilby, ktorú mu Wilson zhodil. 

Akoby Kanaďan zaplatil 63 dolárov 

"Myslím si, že Wilson dokázal, že vie strieľať góly a hrať s dobrými hráčmi. Je veľmi efektívny a často hrá na hrane. Myslím si však, že prekročil hranice. 

Od začiatku akcie bol Bučnevič jediný, kto sa snažil streliť gól. Všetko ostatné od hokejky na jeho krku či bezbranného Panarina bez prilby je podľa mňa vtip," skonštatoval útočník New Yorku Rangers Ryan Strome.

Na Kanaďana sa opäť spustila vlna kritiky. Výsledkom však nie je pozastavenie činnosti, ale iba smiešna pokuta 5-tisíc dolárov.

Luke Fox, novinár špecializujúci sa na NHL, na twitteri uviedol, že táto pokuta sa vzhľadom na Wilsonov plat rovná tomu, akoby musel priemerne zarábajúci Kanaďan zaplatiť približne 63 dolárov. 

Na druhej strane prišiel Panarin o zvyšok sezóny a zranenie v dolnej časti tela ohrozuje jeho prípadný štart na majstrovstvách sveta v Rige.  

V sezóne zranil už druhého hráča 

Veľké sklamanie z toho, že NHL nesuspendovala útočníka Washingtonu, vyjadril aj klub z New Yorku. 

Okrem iného pripomenul, že to nebol Wilsonov prvý prípad. V tejto sezóne dostal už stopku na sedem zápasov, keď tvrdo narazil na mantinel obrancu Brandona Carla z Bostonu. Z hry ho vyradil takmer na mesiac. 

V roku 2018 nehral 20 zápasov za úder hlavou do Oskara Sundqvista a ešte skôr ukončil zámorskú kariéru slovenskému obrancovi Ľubomírovi Višňovskému. 

V sezóne 2014/2015 pôsobil Višňovský v New Yorku Islanders a jeho súperom v 1. kole play off bol Washington.

V štvrtom zápase série Wilson tvrdo atakoval Višňovského, ktorý sa len ťažko dvíhal z ľadu. Kanaďan mu spôsobil krvavé zranenie a ukončil mu sezónu. 

"Je to idiot. Celý zápas hrá bezohľadne a poľuje na súpera. Pri bodyčekoch skáče a necháva v súbojoch nohu. Pre toto nie je v NHL miesto," hneval sa vtedajší Višňovského spoluhráč Kyle Okposo.

Nesledoval puk, chcel ho zraziť

Pre rodáka z Topoľčian to bol napokon posledný zápas v NHL. Vrátane play off v nej odohral 911 zápasov a nazbieral 503 bodov (128 + 375). Následne ukončil kariéru v drese bratislavského Slovana. 

Nedávno si na Sportnete v talk šou Stanislava Benčata Z voleja zaspomínal aj na tento zákrok. 

"Pamätám si všetko, nestratil som pamäť. To bol už jeden z posledných nárazov, ktoré som mal. Boli tam Ovečkin, Chimera, ktorí po mne dosť išli. Vyhrážali sa mi pred každým zápasom na rozcvičke, takže to bolo dosť vyostrené. 

Bola to situácia, keď puk išiel úplne opačným smerom ako Tom Wilson. Ja som puk vyrazil od bránky, ale on kašľal na puk. Chcel ma zraziť a podarilo sa mu to.

Prisahám, že som absolútne nečakal, že by v tej situácii mohol ísť po mne. Stalo sa, aj to patrí k hokeju. Viac ma mrzelo, že vyhrali tú sériu," povedal Višňovský.

Wilson často údery rozdáva, no v stredajšom zápase bude zrejme skôr ich prijímateľom. Washington totiž nastúpi opäť proti Rangers a dá sa predpokladať, že hráči newyorského tímu nebudú 27-ročného útočníka obchádzať. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ukončil mu kariéru v NHL. Kašľal na puk, chcel ma zraziť, spomína Višňovský