Objav sezóny sa zranil. Jeho bicykel sa rozlomil na dve časti

Thomas Pidcock vyhral cyklistickú klasiku Brabantský šíp.
Thomas Pidcock vyhral cyklistickú klasiku Brabantský šíp. (Autor: Reuters)
Sportnet, TASR|3. jún 2021 o 12:11

Tom Pidcock si pri páde zlomil kľúčnu kosť.

LONDÝN. Britský cyklista Tom Pidcock z tímu Ineos Grenadiers nebude štartovať na pretekoch Okolo Švajčiarska. Na tréningu si po páde zlomil kľúčnu kosť. Tím ešte neoznámil meno jeho náhradníka.

"Incident sa stal v obci Font-Romeu-Odeillo-Via, ktorá leží na hranici Španielska a Francúzska. Podľa fotiek je jasné, že náraz musel byť tvrdý, keďže jeho Pinarello ostalo rozlámané na dve polovice," píše cyklonews.sk. 

Pidcock, ktorého možno označiť za cyklistického obojživelníka, prežíva veľmi úspešnú premiérovú sezónu v tíme World Tour.

Vo februári obsadil tretiu priečku na klasike Kuurne-Brusel-Kuurne a v marci mu patrilo 5. miesto na Strade Bianche. Následne vyhral preteky s názvom Brabantský šíp a len tesne mu ušiel triumf na Amstel Gold Race. 

"Tom sa má dobre. Už teraz je plne sústredený na nadchádzajúcu rehabilitáciu. Znamená to, že sa nebude môcť zúčastniť pretekov Okolo Švajčiarska.

Vráti sa k tréningu hneď ako to bude možné a pripraví sa na zbytok sezóny,” uviedol Kurt Bogaerts, tréner objavu tejto cyklistickej sezóny. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Objav sezóny sa zranil. Jeho bicykel sa rozlomil na dve časti